Premier League

Građani marširaju; Povijesni gol Welbecka na Stamford Bridgeu

Chelsea je razočarao svoje navijače odigravši skromnih 1-1 protiv Brightona. Prvi je to gol koji je Brighton zabio u povijesti Premier lige na Stamford Bridgeu...
Sport / Nogomet | 29. 12. 2021. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na gostovanju pobijedio Brentford sa 1-0, dok je Chelsea kiksao odigravši kod kuće 1-1 protiv Brightona.

City sada ima velikih osam bodova više od Bluesa.

Pitanje pobjednika u susretu igranom na Venue Brentford Community stadionu razrješio je pogodak Phila Fodena u 16. minuti. Zanimljivo, za ovaj gol prvu asistenciju sezone upisao je Kevin De Bruyne.

Prije toga domaćin je imao dvije sjajne prilike, no Ederson je uspio sačuvati mrežu. U 15. minuti Yoane Wissa je čak uspio svladati brazilskog vratara, no Joao Cancelo je uspio zaustaviti loptu na gol liniji umjesto golmana.

Odgovor Cityja je stigao u 16. minuti. Gosti su iz prve prilike na utakmici stigli do prednosti, a gol je postogao Foden. Kevin de Bruyne je ubacio, a Foden pogodio za 1-0. Činilo se kako je veznjak "Građana" u zaleđu, no sudac David Coote je nakon konzultacija s VAR sobom pokazao na centar.

Foden je mrežu domaćina zatresao i u 51. minuti, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Cityju je poništen i gol Aymerica Laportea u 87. minuti, ponovo nakon intervencije VAR-a.

U drugom susretu večeri Chelsea je razočarao svoje navijače odigravši skromnih 1-1 protiv Brightona.

"Bluesi" su prvu priliku na utakmici imali u 17. minuti kada je Cesar Azpilicueta sjajno primio lijepi pas i odmah pucao po golu. Na njegovu nesreću, pogodio je desnu stativu.

U 28. minuti domaćin je poveo. Mason Mount je ubacio iz kornera, a  Romelu Lukaku najviše skočio unutar šestnaesterca pogodivši za 1-1.

U nastavku susreta "Bluesi" su imali priliku razriješiti sve dvojbe oko pitanja pobjednika, no nisu uspjeli zabiti drugi gol.

Kazna je stigla u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Danny Welbeck pogodio za 1-1. Prvi je to gol koji je Brighton zabio u povijesti Premier lige na Stamford Bridgeu, i to u svojoj sedmom utakmmici na tom stadionu.

Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za Chelsea.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close