Iznenađenja uključena

U Liga kupu eliminirani Arsenal, Tottenham, Chelsea, Redsi se provukli

Blackburn je dočekao svojih pet minuta protiv West Hama. U regularnom tijeku susreta bilo je 2:2, a onda je uslijedila maratonska serija penala, ispucano ih je čak 19 prije nego što je Angelo Ogbonna pogodio prečku.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2022. u 00:51

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liga kup momčadima u Engleskoj nikada nije bio prioritet, zato iznenađenja nisu isključena već u ranoj fazi. Tako su već sada u šesnaestini finala eliminirani Arsenal, Tottenham, West Ham, Leeds i Chelsea.

Derbi večeri su igrali Manchester City i Chelsea koji je na kraju odlučen u drugom poluvremenu kada je City postigao oba pogotka. Prvo je Mahrez u 53. minuti pogodio iz slobodnog udarca, s vrha šesnaesterca, dok je pet minuta kasnije njegov udarac odbio golman Chelseaja Mendy, ali samo na nogu Alvarezu koji je postavio konačnih 2:0. Chelsea je imao svoje prilike, posebno u prvom dijelu, ali se u ovom susretu istakao golman Cityja, Nijemac Stefan Ortega.

Branitelj naslova Liverpool je jedva prošao dalje. Na svom Anfieldu je odigrao 0:0 protiv Derby Countyja, ali je slavio nakon jedanaesteraca 3-2. Liverpool je gotovo kompletno ovaj susret odigrao u rezervnom sastavu. Caoimhin Kelleher se još jednom proslavio kada su u pitanju jedanaesterci. Osam puta je stajao na golu Liverpoola u Liga kupu, Redsi su prošli četiri puta na penale, Kelleher ih je obranio šest. Ovaj put je skinuo udarce Conora Hourihanea, Craiga Forsytha i Lewisa Dobbina.

Ispao je Tottenham koji je na gostovanju kod Nottingham Foresta poražen 2:0. U drugom poluvremenu su golove zabijali Renan Lodi i Lingard, a hrvatski nogometaš Ivan Perišić za Tottenham je igrao do 59. minute.

Sjajan utisak igrači Arsenala iz ove sezone pokvarili su eliminacijom od Brightona 1:3. Arsenal je dobro krenuo ranim golom Nketiaha, ali je Welbeck uzvratio sedam minuta kasnije. U drugom dijelu Mitoma i Lamptey su osigurali trijumf gostima.

Blackburn je dočekao svojih pet minuta protiv West Hama. U regularnom tijeku susreta bilo je 2:2, a onda je uslijedila maratonska serija penala, ispucano ih je čak 19 prije nego što je Angelo Ogbonna pogodio prečku.

Na isti način preko jedanaesteraca, dalje su prošli Southampton i Newcastle protiv Sheffield Wednesdaya i Crystal Palace.

Posljednju utakmicu ove runde Liga kupa igraju Manchester United i Aston Villa. Utorak su plasman dalje osigurali Bournemouth, Lincoln, Burnley, Leicester, Milton KD, Charlton i Gillingham.

Kopirati
Drag cursor here to close