Gol za Toma Lockyera

Luton sredio Newcastle, Tottenhamu treća zaredom

Andros Townsend je pogodio glavom u 25. minuti iz neposredne blizine, za ispostavilo se trijumf Lutona. Andros je gol proslavio držeći dres svog kapetana u rukama.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2023. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada već nisu uspjeli barem uzeti bod Arsenalu i Manchester Cityju iako su mogli vrlo lako, igrači Lutona su zagorčali život ambicioznom Newcastleu. Kojem je ovo treći poraz u posljednje četiri prvenstvene utakmice. Utakmica je za igrače i navijače Lutona bila posebno emotivna nakon što je njihov kapetan Tom Lockyer tijekom ligaškog dvoboja protiv Bournemoutha doživio srčani udar.

Zato je pobjeda imala svoju težinu, proslavljena je uz dosta emocija. Andros Townsend je pogodio glavom u 25. minuti iz neposredne blizine, za ispostavilo se trijumf Lutona. Andros je gol proslavio držeći dres svog kapetana u rukama. Mogao je Luton slaviti i uvjerljivije, ali su malo neprecizni bili Ross Barkley i Jacob Brown.

Tottenham je po svemu sudeći prošao krizni period i sada je opet u dobrom ritmu. Tri zadnja susreta u prvenstvu tri pobjede. Danas su na domaćem terenu savladali Everton 2:1. Mjesecima ga nigdje nije bilo, a onda je u posljednjem mjesecu ove godine eksplodirao. Richarlison je dao četiri gola na posljednje tri utakmice, svoju odličnu formu produžio je u četvrtoj.

Nije bilo ništa spektakularno, ali je gol. Nakon samo devet minuta igre, jedno ubacivanja Johnsona spremio je na prvoj stativu u mrežu Evertona. Devet minuta poslije, nakon kornera, opet je Johnson sudjelovao u akciji, ali je sada šutirao. Pickford je obranio, ali ne i šut Sona nakon gužve. Na devet minuta prije kraja, André Gomes je smanjio na 2:1, ali Everton nije mogao do boda.

Fulham jeste bio bolji prvo poluvrijeme, ali je otvaranje drugog pripalo Burnleyu. U 47.minuti Wilson Odobert sjajno pogađa za 0:1 vodstvo Burnleya. Na kraju je Berge u 66. minuti pogodio za konačnih 0:2.

U duelu Nottingham Foresta i Bournemoutha uzbuđenja su počela već u 23. minuti nakon što je William Boly isključen. Međutim, domaćini su i pored toga stigli do prednosti prvi. Anthony Elanga je osigurao vodstvo u 47. minuti koje je anulirao Solanke četiri minute kasnije.

Solanke je u 58. minuti preokrenuo rezultat, ali se činilo kako će Forest izbjeći poraz pod vodstvom trenera Nuno Espirita Santa kad je Chris Wood postigao izjednačujući pogodak u 74. minuti, ali Solanke je imao posljednju riječ na City Groundu, zabivši u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za treću pobjedu Bournemoutha u nizu. Domaći navijači su bili poprilično nezadovoljni suđenjem suca Roberta Jonesa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close