Premiership

Liverpoolu Merseyside derbi, Chelsea i dalje na vrhu

Vodeći trojac engleskog nogometnog prvenstva (Chelsea, Manchester City i Liverpool) ostvario je gostujuće pobjede u susretima 14. kola igranima u srijedu navečer.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je svladao Watford sa 2-1 (1-1), Liverpool je nadigrao gradskog rivala Everton sa 4-1 (2-1), dok je Manchester City stigao do bodova protiv Aston Ville sa 2-1 (2-0).

Chelsea je sačuvao vrh ljestvice teško izborenom pobjedom na Vicaridge Roadu u utakmici koja je u 13. minuti bila prekinuta na nešto više od pola sata jer je pozlilo jednom od gledatelja na tribinama pa mu se morala ukazivati pomoć.

Nakon što je susret nastavljen Mount (30) je doveo Chelsea u prednost, ali neposredno pred odlazak na odmor poravnao je Dennis (43). Ipak, Chelsea je stigao do tri boda zahvaljujući Ziyechu (73) koji je malo nakon ulaska na teren iskoristio ubacivanje Mounta za pobjednički gol, piše Hina.

Liverpool je u Merseyside derbiju već u uvodnih 20 minuta stigao do dva gola prednosti preciznim udarcima Hendersona (9) i Salaha (19), nadu domaćim navijačima vratio je Gray (38) pred kraj prvog poluvremena, ali tu nadu utišao je svojim drugim golom Salah (64), da bi konačni rezultat postavio Diogo Jota (79).

City je u Birminghamu stigao do dva gola prednosti u prvom poluvremenu zahvaljujući nadahnutim potezima Portugalaca Rubena Diasa (23) i Bernarda Silve (43), za domaće je nakon kornera početkom nastavka smanjio Watkins (47), a do kraja susreta pobjedu gostiju sačuvao je vratar Emerson.

West Ham United je kao domaćin igrao 1-1 (1-0) protiv Brighton and Hove Albiona. Domaći su poveli u otvaranju utakmice golom Součeka (5), no nisu uspjeli povećati prednost, pa su pred kraj susreta pokušali sačuvati minimalnu pobjedu za što su bili kažnjeni kada je Maupay (89) atraktivnim "škaricama" poravnao na konačnih 1-1.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close