Četiri igrača na radaru

Rangnick bi doveo Haalanda, Wernera, Nkunkua i Haidara

Četiri nova imena u svlačionica Uniteda bi svakako bila previše, ako se zna koji su igrači pod ugovorom i da je klub potrošio gotovo 100 milijuna funti na Jadona Sancha i Cristiana Ronalda u posljednjem ljetnom prijelaznom roku.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2021. u 14:32 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ralf Rangnick još uvijek nije pošteno niti sjeo na klupu Manchester Uniteda, a već je ukalkulirao koja bi pojačanja trebala njegovom novom klubu. Navodno, Rangnick želi dovesti Erlinga Haalanda, Timo Wernera, te dvojac iz Red Bull Leipziga Christophera Nkunkua i Amadoua Haidara.

Rangnick je u ponedjeljak najavljen kao novi privremeni trener "Crvenih đavola" do kraja sezone, prije nego što preuzme dvogodišnju konzultantsku ulogu na Old Traffordu. 63-godišnjak je u srijedu stigao na Old Trafford i razgledao klupske prostorije.

Pored činjenice da je kao trener vodio Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim i RB Leipzig, posljednjih godina je Ralf radio kao sportski direktor u RB Leipzigu, RB Salzburgu Lokomotivu iz Moskve.

Kako pišu mediji u Engleskoj i Njemačkoj, Rangnick će pokušati dovesti napadača Borussije Dortmund Haalanda na Old Trafford jer Nijemac dobro poznaje Erlingovog oca ujedno i agenta Alf-Ingea. Upravo je Rangnick obavljao ulogu sportskog direktora, u vrijeme kada je Norvežanin zabio 28 golova u 22 utakmice prije nego što je početkom 2020. godine iz RB Salzburga prešao u Dortmund, u transferu vrijednom 18 milijuna funti.

Također, Rangnick razmišlja o Werneru kojem na ljeto ističe ugovor s Chelseajem. 63-godišnjak je nadgledao Wernerovu karijeru u RB Leipzigu prije nego što je prešao na Stamford Bridge, a navodno je i blizak treneru Chelseaja Thomasu Tuchelu. Naravno i Werner je došao u Chelsea iz Leipziga za 47,5 milijuna funti i mnogo se očekivalo od njega s obzirom na to da je u tom posljednjoj sezoni zabio 34 gola.

Međutim, u dresu Chelseaja Timo nikako da proigra, što opet ne predstavlja problem Rangnicku koji je potpuno svjestan potencijala Wernera. Istovremeno, skauti Uniteda već u petak putuju prema Njemačkoj kako bi tamo gledali na dijelu reprezentativca Malija, Amadoua Haidaru, na utakmici protiv Union Berlina. Tu je i mladi reprezentativac Francuske, Christopher Nkunku koji na svom kontu ima 13 golova u 19 utakmica u svim natjecanjima u ovom razdoblju.

Četiri nova imena u svlačionica Uniteda bi svakako bila previše, ako se zna koji su igrači pod ugovorom i da je klub potrošio gotovo 100 milijuna funti na Jadona Sancha i Cristiana Ronalda u posljednjem ljetnom prijelaznom roku. Ipak, u klubu igraju na kartu Francuza Pogbe koji ima ugovor još sedam mjeseci i čiji pregovori s klubom su bez pomaka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close