"Zasluženi poraz"

Kritični Dalić: Petković ide kući, Kovačić i Modrić nisu u ritmu

"Sve u svemu zasluženi poraz, ali brine što smo bili zaista loši u segmentu dugih lopti što prije nije bio slučaj. Svaki put smo loše reagirali, svaki puta u panici", kazao je Dalić.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2023. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prespavane noći izbornik Zlatko Dalić bio je još kritičniji nego odmah poslije poraza od Turske.

"Jučer smo igrali loše, jako loše to nije bilo prepoznatljivo. nakon dugo vremena imali smo utakmicu gdje smo svi bili loši. Ja ću preuzeti odgovornost na sebe jer očito taktički nisam dobro pripremio utakmicu... Teško je pao svima poraz, nismo naučili na ovakve stvari, podigli smo letvicu jako visoko i teško je to održati. ne kukam nikad nikad, nisam sklon ni tragediji ni euforiji. Žao mi je što izgubili u ovakvoj atmosferi. Žao mi je zbog tih ljudi, isprika svima njima", kazao je Dalić.

"Nije tragedija"

Poraz od Turske usporio je put Hrvatske prema Europskom prvenstvu iako i dalje reprezentacija sve ima u svojim rukama, pišu Sportske novosti

"Ovo nije tragedija, dogodi se nakon dvije i pol godine ovakva utakmica, šteta navijača i moja isprika na porazu. Još uvijek je sve u našim rukama. ako ponovimo prvo poluvrijeme protiv Walesa bit ćemo u velikim problemima. Sve u svemu zasluženi poraz, ali brine što smo bili zaista loši u segmentu dugih lopti što prije nije bio slučaj. Svaki put smo loše reagirali, svaki puta u panici".

Pročitajte još

Nije dozvolio Dalić da se sva krivnja kod gola svali na Livakovića.

"Bio je to nered kod gola. Izgubili smo loptu u kontri i primili gol iz njihove rekontre. Livaković nas je spasio dvaput prije toga, a onda nepotrebno izašao i primili smo gol. Zakon je da se ne ide s gola kad je stoper kod igrača. Dogodi se...

U drugom dijelu uzeli smo više rizika, izašli visoko i napali, ali i to je bilo nedovoljno dobro da dobijemo. Nisam sklon ni tragedijama ni euforijama, idemo dalje...".

Problem u klubovima

Koliko su izostanci utjecali na igru Hrvatske?

"Nedostaje nam dosta igrača, ali možda je problem nestandardnost naših igrača u svojim klubovima.

Vezni red trebao je biti prevaga.

Brozović je imao puno nesvojstvenih grešaka, na Kovi se vidi da nije u ritmu, kao ni Luka, ali oni su naši nositelji, naša snaga, naš motor reprezentacije i moramo ih dozirati. A ja za to nemam vremena...", kazao je Dalić. 

Petar Musa, pak, u napadu nije dobio dovoljno kvalitetnih lopti.

"Musa je cijelo prvo poluvrijeme bio odsječen bez centaršuta kojim će ga hraniti. Mi godinama igramo s lažnom devetkom i sada su došli Musa i Beljo, klasični centarfori, koji se moraju prilagoditi našem stilu igre".

Bruno Petković ušao je u igru iako je Dalić najavio kako s njim ne želi riskirati nakon ozljede. U Wales vjerojatno neće ni ići.

Petković ne ide u Wales

"Nisam htio koristiti Brunu jer je bez treninga i ritma, ali našli smo se u situaciji da gubimo 1:0, a on kaže da može, da može pomoći... Nema smisla da se Bruno muči, nije pravi nije spreman, poštujem njegovu želju. Mislim da neće putovati u Wales, ne treba siliti, žao mi je što sam ga uopće uveo protiv Turske. Na stranu njegova želja, ali još nije spreman. Bolje neka bude pravi za mjesec dana.

Opet je skupina navijača pokušala pokvariti predstavu na Opus Areni. Sada će Savez opet "na iglama" čekati kaznu i strahovati hoće li reprezentacija u zadnjoj utakmici kvalifikacija protiv Armenije na Maksimiru igrati pred praznim tribinama.

"Ja to ne razumijem, da dođe grupa od 20 ljudi i uništi sve ono što napravi njih 15.000. Doći tu s takvom idejom... Kome to treba? Ne razumijem zašto se to konstantno događa. Ne razmišljam hoćemo li zadnju utakmicu igrati bez gledatelja, ali moraju biti svjesna i ta tijela koja donose odluke da to ne viče cijeli stadion. Dok to ne riješimo trajat će i trajati pa dok nas ne kazne", kazao je Dalić.

Rezultat protiv Walesa je sada od iznimnog značaja, novi gubitak bodova donio bi dramu u skupinu.

"Moramo se spremiti i preokrenuti situaciju. Važno je da u Walesu ne izgubimo, moramo ući bez respekta i bez ikakvog straha. Ne smije nam se ponoviti Turska protiv koje smo od prve minute ušli panično", zaključio je izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close