Nakon poraza od Turske

Dalić: "Dugo nismo bili ovako loši, moramo se preispitati"

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u susretu D skupine kvalifikacija za EURO 2024. godine u Osijeku od Turske sa 0-1, zakompliciravši time put do europske smotre u Njemačkoj.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2023. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS | Twitter / Zlatko Dalić s igračima uoči početka meča s Turskom

Svoje viđenje utakmice dao je izbornik Zlatko Dalić:

''Dugo nismo ovako loše izgledali, bili smo dosta nesigurni i puno griješili. Nedostajalo je agresivnosti, nismo se mogli skupiti, a oni su se zbog naše premale agresije nametnuli. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, ali nije nas išlo i zaslužili smo poraz. Nismo imali nikakve šanse, loša igra i nismo zaslužili ništa više.

Livaković nas je spasio, gol je visio, ali se na našu lošu igru nadovezala greška, međutim, dotad nas je već spasio u nekoliko situacija.

Nije me nitko posebno razočarao, svi su izgledali loše i puno griješili, ne mogu govoriti o pojedincima. Petković je ušao, rekao je da može i ušli smo u rizik. Srećom, nije se ponovno ozlijedio. Za ostale ozlijeđene zasad ne znamo ništa.

Ova utakmica mora nas zabrinuti, moramo se preispitati...''

Svoje dojmove za Novu TV dao je i Lovro Majer koji je ušao u igru u drugome dijelu utakmice:

''Sigurno da nije bila jedna od naših boljih utakmica, Turci su bili bolji i zasluženo poveli. Imali smo i mi šanse u kojima smo trebali zabit, ali eto, moramo se koncetrirati na iduću utakmicu i pobijediti u Walesu.

Mislim da je sve to sastavni dio nogometa, ne možemo svaki put biti najbolji, ovo nam može biti škola i ne trebamo imati razloga za brigu. Žao mi je što nisam zabio, ali lakše mi je jer je bilo zaleđe.

Fokus je na prolaz na Euro, svi to želimo kao i prvo mjesto. Idemo utakmicu po utakmicu i probat uzeti 3 boda u Walesu.''

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close