Dalić prelomio

Sastav Vatrenih za spektakl na Pampasu

Nema ozlijeđenih Petkovića, Kramarića, Perišića i Oršića. Livaje koji se oprostio te Budimira kojeg Dalić više ne zove. Nema ni Ivanušeca koji se kasnije, nakon SP-a, nalazio u početnom sastavu.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2023. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatko Dalić i Luka Modrić najavili su veliku šansu za mlađe napadače u utakmici s Turskom, koji tako imaju prigodu i kreirati svoje jače pozicije za buduća vremena u nacionalnoj vrsti.

Hrvatska igra za vrlo bitne bodove u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a u četvrtak navečer Dalić će krenuti u dvoboj bez čak šestorice igrača na koje je računao za poziciju centarfora ili krila. U prvi plan ulaze Petar Musa i Josip Brekalo.

Bez napadača

Vatreni su prije desetak mjeseci osvojili broncu u Kataru na Svjetskom prvenstvu, a tamo je Dalić nominalno imao šestoricu napadača, prenose Sportske novosti

U Osijek u prvoj postavi neće biti niti jedan, a samo je Petković uopće u gradu na Dravi, pritom je izbornik jasno kazao da će sjediti na klupi jer bi njegova igra bila preveliki rizik, budući da se tek oporavlja od ozljede mišića. Nada mu se u nedjelju u Walesu.

Dakle, nema ozlijeđenih Petkovića, Kramarića, Perišića i Oršića. Livaje koji se oprostio te Budimira kojeg Dalić više ne zove. Nema ni Ivanušeca koji se kasnije, nakon SP-a, nalazio u početnom sastavu.

Centarfora će ovaj put igrati Petar Musa, napadač Benfice čije igre u nacionalnoj vrsti itekako prate i portugalski mediji. Kolege novinari iz te zemlje slale su nam poruke hoće li Musa biti starter. Benfica je velik klub i njezini su igrači pod povećalom.

Prvi će put biti igrati za A reprezentaciju od prve minute. Desno krilo bit će Mario Pašalić kojem to nije novost, s te pozicije kroz igru ulazi u sredinu na napadača, a lijevo će startati Josip Brekalo. Iako je Dalić ostavio otvorenim da ima i Vlašića i Majera za tu ulogu, Brekalo se vratio nakon 16 mjeseci i za njega je kazao da ima veliku šansu.

Opcije

To su bila sporna mjesta jer vezni red čine Modrić, Brozović i Kovačić, standardna postava, na vratima je Livaković, a u obrani Stanišić, J. Šutalo, Gvardiol i Barišić.

Istina, opcija za lijevog beka može biti i Sosa, no Barišić je u boljoj formi, igrao je dobro s Turcima u Bursi, a igra se u njegovom Osijeku pa više vjerujemo da će njemu dati prednost. Juranović, kao i Petković, nije dovoljno sanirao mišić da bi igrao bez rizika.

Osim Petkovića i Juranovića, koji će biti na klupi, ali teško je očekivati da će na teren, Dalić i njegov stožer u pričuvi imaju i vratare Ivušića i Labrovića te obrambene igrače Erlića, Vidu i Sosu, veznjake Moru, Majera i Vlašića, kao i napadača Belju.

Hrvatski sastav (4-3-3): Livaković – Stanišić, J. Šutalo, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Musa, Brekalo.

Kopirati
Drag cursor here to close