Važan dan za Velež

Kreće gradnja južne tribine stadiona ''Rođeni''

''Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je milijun i pet stotina tisuća maraka s PDV-om. Važno je reći da je zatvorena financijska konstrukcija'' - rekao je predsjednik Veleža Senad Kevelj.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 15:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Velež i Građevinsko poduzeće Amitea potpisali su ugovor o izgradnji južne tribine na stadionu ''Rođeni''.

U Veležovo ime ugovor je parafirao predsjednik Senad Kevelj, dok je drugi potpisnik direktor Amitee, Anel Husnić, priopćeno je iz FK Velež.

''Preostali su tehnički detalji koji neće utjcati na brzinu i kvalitetu. Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je milijun i pet stotina tisuća maraka s PDV-om. Važno je reći da je zatvorena financijska konstrukcija'' - rekao je predsjednik Veleža Senad Kevelj.

Dodao je kako je novac za rodove osiguran te je zahvalio predsjedniku Gradskog vijeća Mostara, kao i ostalim vijećnicima koji su podržali ovu stavku u gradskom proračunu.

''Nova uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju'' - kazao je Kevelj.

Tribina koja će biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona.

U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za suce i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

Nova tribina uklopit će se s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu, naveli su iz Veleža.

Kopirati
Drag cursor here to close