Blic izlet

Kramarićevi i Bičakčićev klub ne može pronaći protivnika za testne utakmice!?

Nagelsmann će 10. siječnja svoje nogometaše 'potrpati' u zrakoplov koji će ih odvesti u španjolsku Murciju. Tu će idućega dana odigrati po 90 minuta s belgijskim klubovima St. Truidenom i Anderlechtom - dakle, dvije utakmice istoga dana.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2018. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TSG Hoffenheim, klub Andreja Kramarića i Ermina Bičakčića, našao se u nesvakidašnjoj situaciji za vrijeme zimske stanke u prvenstvu Bundeslige, jer ne mogu pronaći klub koji bi s njima odigrao pripremnu utakmicu!?

Trener Julian Nagelsmann (31) tradicionalno ne vodi svoju ekipu u takozvane pripremne kampove, nego u vrijeme zimskih priprema ostaju na svome stadionu, ali će ovoga puta morati napraviti iznimku kako bi ipak odigrali dvije pripremne utakmice.

Nagelsmann će 10. siječnja svoje nogometaše 'potrpati' u zrakoplov koji će ih odvesti u španjolsku Murciju. Tu će idućega dana odigrati po 90 minuta s belgijskim klubovima St. Truidenom i Anderlechtom - dakle, dvije utakmice istoga dana. Već navečer lete natrag za Njemačku!?

Kako bi odigrao dvije pripremne utakmice u istome danu, trener će na travnjak poslati sve svoje profesionalce, raspoređene u dvije odvojene ekipe, piše Bild.

"Zbog dosadašnjih dobrih iskustava i optimalnih uvjeta koje imamo kod nas u Zuzenhausenu, već treći put zaredom smo se odlučili ostati ovdje na pripremama. Međutim, zbog rasporeda termina, nije lako naći odgovarajućeg protivnika za testne utakmice. Stoga smo se odlučili na ovo putovanje kako bismo ipak odigrali utakmice protiv kvalitetnih protivnika", kaže menadžer kluba Alex Rosen (39).

U Murciji će svi profesionalci Hoffenheima dobiti šansu za nastup u testnoj utakmici, a kako kažu u klubu, njima ovo putovanje nije ništa kompliciranije od putovanja na gostovanje u Berlinu, gdje također odigraju utakmicu i odmah se navečer vraćaju doma...

Inače, problem pronalaska odgovarajućih klubova za testne utakmice ponajviše je vezan uz činjenicu da neke lige igraju bez zimske stanke (Engleska, Španjolska), dok su klubovi iz Nizozemske i Belgije pretežito na pripremama u ''toplijim krajevima''.

Kopirati
Drag cursor here to close