Kova na granici crvenog

Kovačiću "oproštena" dva isključenja, engleske legende ne mogu vjerovati

Arsenal je u derbiju osmog kola Premier lige s 1:0 svladao Manchester City, a jedna od stvari o kopjima se najviše pričalo nakon utakmice bio je nedodijeljeni crveni karton (ili dva) Mateu Kovačiću.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Platforma X / Sudac Michael Oliver vodio je susret između Arsenala i Manchester Cityja

Veznjak Cityja je u 28. minuti s leđa uklizao Martinu Odegaardu džonom u gležanj. Sudac Oliver bio je u komunikaciji s VAR sobom i odlučio se za žuti, iako se situacija činila rubnom i za izravni crveni.

Nekoliko minuta kasnije neoprezno Kovačić je startao na Declana Ricea, igrači Arsenala tražili su drugi žuti, no sudac mu se "smilovao" i ovaj put.

"Kovačić je imao puno sreće. Zahvatio je Riceovu desnu nogu. Što to izvodi? Trebao je dobiti crveni karton. Kovačićevo ludilo. Guardiola sigurno razmišlja o tome da ga zamijeni. Prvi put je bio blizu crvenog, drugi je ludilo. Trebao je biti isključen, ne mogu vjerovati da nije", komentirao je u analizi utakmice Gary Neville u studiju Sky Sportsa.

"Kada je VAR usporio snimku, bio sam siguran da će dobiti crveni karton. To nije bio lijep start, vidi se kako mu je nisko zahvatio gležanj. Neupitno je za crveni karton. To ne govorim kao bivši igrač Arsenala, već je stvarno ugrozio igrača", dodao je bivši engleski napadač Theo Walcott.

S njima se nije posve složio bivši igrač Cityja Micah Richards:

"Theo je u pravu. No usporena snimka izgleda strašnije, zbog sile kojom je išao mislim da je žuti karton ipak bio dovoljan za tu situaciju".

Richards se složio da je Kovačić svakako trebao dobiti drugi žuti karton za start na Riceu.

Kopirati
Drag cursor here to close