Smjena lidera?

Koeman namijenio Coutinhu ulogu novog vođe Barcelone

Katalonski mediji bliski klubu tvrde da bi Brazilac mogao imati ulogu svojevrsnog vođe, s obzirom da će u klubu situacija biti pomalo čudna. Naravno, misli se tu ponajprije na položaj nezadovoljnog i praznog Lea Messija.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2020. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Lionel Messi i Philippe Coutinho nisu kliknuli u Barci...

Ne samo da će Philippe Coutinho ostati u Barceloni po povratku s posudbe u Bayernu, već će Brazilac biti jedan od stožernih igrača u novoj Barceloni.

Novi trener Ronald Koeman očito na njega računa kao na jednog od najvažnijih, ako ne i najvažnijeg igrača u timu.

Podsjetimo, nakon što je u Liverpoolu oduševljavao, u siječnju 2018. je prodan u Barcelonu za ukupno 145 milijuna eura.

Zanimljivo, njegov bivši klub doživio je nakon odlaska Coutinha veliki napredak.

Igrali su najprije finale Lige prvaka, sezonu poslije ga osvojili, da bi još sezonu kasnije (ove godine) ostvarili 30-godišnji san svakog navijača Redsa i postali prvacima Engleske nakon tolikog posta.

U međuvremenu, Coutinho se mučio. U godinu i pol u Barci nije se uspio izboriti za status kakav bi očekivao netko tko je plaćen toliko novca. Na koncu je pršlog ljeta poslan u Bayern na jednogodišnju posudbu koja je Nijemce koštala osam milijuna eura.

Dugo se nagađalo o njegovoj budućnosti, različite varijante njegova statusa nakon isteka posudbe bile su u zraku, no gotovo je sigurno bilo da neće ostati u Bavarskoj. Imao je prevelika plaća za novu posudbu i ujedno vukao preveliku odštetu za kupnju.

Daleko je Brazilac bio od standardnog i u novopečenom prvaku Europe i, iako se njegova njemačka epizoda završila bajkovito, vraća se na Nou Kamp.

Srećom po njega, Nizozemac na klupi Barce mu vjeruje. Tako mu je rekao odmah nakon finala Lige prvaka, a ovog vikenda ga je ponovno nazvao kako bi mu predočio svoju viziju igre.

Katalonski mediji bliski klubu tvrde da bi Brazilac mogao imati ulogu svojevrsnog vođe, s obzirom da će u klubu situacija biti pomalo čudna. Naravno, misli se tu ponajprije na položaj nezadovoljnog i praznog Lea Messija.

Koeman je impresioniran Brazilcem s obzirom da je i sam trenirao u Premiershipu u vrijeme kad je Brazilac oduševljavao igrama-

Koeman je Coutinhu rekao da ga po novome ne vidi kao igrača na krilu, već na centralnom dijelu terena. Drugim riječima, dakle prilično suprotno od onoga što je igrao kod Ernestea Valverdea.

Kopirati
Drag cursor here to close