Prvi ugovor napisan na ubrusu...

Čovjek koji je otkrio Messija: Bit će vrlo teško za Lionela nastaviti dalje

Horacio Gaggioli, čovjek koji je otkrio Lionela Messija, još uvijek čuva prvi ugovor tada 13-godišnjeg dječaka iz Argentine s Barcelonom, a napisan je na običnom ubrusu.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2020. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images, privat / Horacio Gaggioli čuva prvi Messijev ugovor, pisan na servijeti

Povijesni dokumenti pisani na servijeti nisu specifičnost samo balkanskih ratova, nego se i u nogometu jedan takav 'papir' veže za možda ponajboljeg igrača svih vremena.

Naime, Horacio Gaggioli, čovjek koji je otkrio Lionela Messija, još uvijek čuva prvi ugovor tada 13-godišnjeg dječaka iz Argentine s Barcelonom, a napisan je na običnom ubrusu.

"Ostajem jer mi je predsjednik rekao da će jedini način za moj odlazak biti plaćanje klauzule od 700 milijuna, što je nemoguće. Druga opcija bila bi odlazak na sud. Nikad to ne bih učinio jer je Barcelona klub koji volim, onaj koji mi je dao sve", izjavio je u subotu Messi nakon svoje odluke da odradi zadnju sezonu u Barci i idućega ljeta ode kao slobodan igrač.

Stari lisac Gaggioli smatra pak kako će biti vrlo teško igrati u takvim odnosima između Messija i kluba.

"Za mene je on izvan Barçe. Nakon onoga što se dogodilo, vrlo je teško nastaviti dalje. Pokušaj izlaza s najavom bio je jako loš put, rekao je Gaggioli za nedjeljno izdanje Bilda.

Bilo kako bilo, Messi ostaje na Campu Nou. U teškim okolnostima: Klub je podijeljen, novi trener Ronald Koeman (57) želi promjene. Nema više privilegija ni za koga.

Legendarna salveta, sigurno pohranjena u sefu u Andori, svjedočanstvo je prve epizode velike nogometne ljubavi koja se u međuvremenu ohladila ili je barem zakoračila u neku vrstu ledenog doba.

Foto: Facebook / Messijev prvi ugovor - Važno je što piše, a ne na čemu je napisano...

Messi i Barça provest će još godinu dana zajedno. Ali ne može se očekivati puno romantike...

Inače, Horacio Gaggioli i dalje radi kao agent nogometaša, s posebnom strasti za pronalaženje najvećih talenata. Jedan od igrača pod njegovim patronatom je i Marco Asensio, član madridskog Reala.

On je otkrio i mladog Luku Romera, člana Mallorce, kojeg u Španjolskoj i Meksiku, odakle potječe, nazivaju novim Messijem.

Kopirati
Drag cursor here to close