Philippe, dodaj loptu...

"Messi je krivac što Philippe Coutinho nije uspio u Barceloni"

"Coutinho je igrač koji je bio zadužen za sve akcije Liverpoola. U Barceloni je to drugačije jer tu ulogu ima Messi. Vidite da je to jedan stroj koji odlično funkcionira, ali se Coutinho u to nije uklopio".
Sport / Nogomet | 12. 05. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Philippe Coutinho ostao je u sjenci velikog Messija

Barcelona je platila impozantnih 160 milijuna eura za Philippea Coutinha i očekivalo se da bi on mogao biti zamjena za Neymara.

Ipak, Coutinho se na Camp Nou nije baš najbolje pokazao, a klub ga je ljetos poslao u Bayern na posudbu.

Coutinho je igrao na više pozicija u Barceloni i jednostavno se nije uklopio u momčad. No, mnogi smatraju da zaslužuje drugu šansu i da postoji mogućnost da ostane u Barci kada se vrati s posudbe na kraju ove sezone.

Nekadašnji igrač Barcelone, Ronald de Boer, izjavio je da vjeruje da je Messi glavni razlog zbog čega Coutinho nije uspio u Barcleoni.

"Coutinho je igrač koji je bio zadužen za sve akcije Liverpoola. U Barceloni je to drugačije jer tu ulogu ima Messi. Vidite da je to jedan stroj koji odlično funkcionira, ali se Coutinho u to nije uklopio. Navikao je da lopta ide najviše ka njemu, no zbog Messija to u Barci nije moguće. On je najbolje igrao u vremenu dok je Messi bio ozlijeđen. Coutinho je sjajan igrač, ali jednostavno ne uklapa se u igru Barcelone i to je jedini problem", rekao je De Boer.

Frank - jedan od dvojice braće de Boer

Franciscus "Frank" de Boer došao je iz Ajaxa u Barcelonu 1999. godine i zadržao se do 2003.

Za Blaugranu je nastupio 144 puta, postigavši pet pogodaka. On je jedan od nogometaša koji su odigrali više od 100 utakmica u dresu nacionalne vrste Nizozemske (112 nastupa, 13 pogodaka).

Valja istaknuti kako je za Ajax od 1988. do 1999. godine 328 puta istrčao na travnjak, uz 30 postignutih golova.

Kao trener okušao se u Ajaxu, s uspjehom od 2010. do 2016., a kasnije su slijedile kraće epizode u Interu iz Milana i Crystal Palaceu. Preuzeo je potom američki Atlanta United 2018. godine, kao nasljednik Gerarda "Tate" Martina.

Inače, braća Ronaldus "Ronald" (također Ajax i Barcelona) i Franciscus "Frank" de Boer spadaju među najpoznatije bratske parove u povijesti svjetskog nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close