Pomoćnici

Kod Barbareza sigurni Hrgović i Milenković, čeka se Bajramović

Kako sada stvari stoje sigurni su Mirko Hrgović i Ninoslav Milenković, Bajramović čini se čeka dozvolu svog kluba, Ibišević je u Americi.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2024. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergej Barbarez je od proteklog petka zvanično na klupi reprezentacije BiH. U prvim danima nakon imenovanja
krenuo je prvo u slaganje stručnog stožera. Iako su mediji i prije imenovanja imali informaciju o njegovim pomoćnicima čini se
da stvar ne idu baš onako kako je planirao dvojac Barbarez - Spahić.

Najavljeni su Ibišević, Bajramović, Milenković, Hrgović,
u posljednje vrijeme se spominje još jedan Mostarac Adnan Čustović, dosta imena je u opticaju, međutim sezona je počela,
neki su aktivni u svojim klubovima.

Ibišević je u Americi, radi kao pomoćnik u stručnom stožeru New York Red Bulla, ekipe iz MLS-a Bajramović je u Njemačkoj, pomoćnik Sebastiana Freisa u Karlsruheru. Pitanje je kako će njihovi klubovi reagirati.

Kako sada stvari stoje sigurni su Mirko Hrgović i Ninoslav Milenković. Hrgović se kao igrač Širokog Brijega izborio za status reprezentativca BiH, kasnije je upravo u ovom klubu bio pomoćnik Goranu Sabliću. Sa Sablićem je radio u Sheriffu iz Moldavije, kasnije u Junaku iz Sinja, pa Slavenu Biliću u Kini (BJ Guoan), Damiru Čanadi u Šibeniku. Milenković je također zaigrao za reprezentaciju BiH u mandatu Blaža Sliškovića, trenutačno obavlja ulogu tehničkog direktora u grčkom drugoligašu Apollon Pontou.

Adnan Čustović je posljednji angažman imao u Hajduku iz Splita, gdje je u odsustvu tada kažnjenog Leke vodio nekoliko utakmica samostalno ovu ekipu. Ima poprilično bogato iskustvo, samostalno je vodio Kortrijk, Oostende, Waasland-Beveren, klubove iz Belgije gdje je proveo najveći dio svoje igračke karijere.

Već ranije je Adnan bio u stručnom stožeru reprezentacije, kao pomoćnik Dušana Bajevića. Za razliku od Milenkovića i Hrgovića koji su bili suigrači Barbareza i Spahića u reprezentaciji, Ibišević i Čustović su stigli u generaciji poslije.

Već narednog vikenda će Barbarez prema Turskoj kako bi se na licu mjesta uvjerio u formu sadašnjih reprezentativaca, Džeke, Krunića ali ostalih, sa kojima će vrlo vjerojatno obaviti prve razgovore. 

Kopirati
Drag cursor here to close