Spahić direktor reprezentacije

Barbarez: Mi imamo viziju koja će se razlikovati od prošlih

Nekadašnji kapetan je bio dugogodišnja želja većine navijača, a svoj debi će imati protiv najboljeg mogućeg protivnika, Engleske u prijateljskoj utakmici 3. lipnja u Newcastleu.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2024. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savu Miloševića na klupi reprezentacije BiH naslijedit će Sergej Barbarez. Vijest koja se pojavila prije nekoliko dana mnoge je iznenadila, ponajviše zbog činjenice da se njegovo ime spominjalo nakon svake promjene izbornika.

Međutim, danas je sve zvanično potvrđeno. Nekadašnji kapetan je bio dugogodišnja želja većine navijača, a svoj debi će imati protiv najboljeg mogućeg protivnika, Engleske u prijateljskoj utakmici 3. lipnja u Newcastleu. Sergej je potpisao ugovor na četiri godine. 

"Ovo je velika stvar za mene. Nadam se da će biti za Savez i reprezentaciju velika stvar. Dolazimo s velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno s moje strane prošlost komentirati. Držim se onoga što imamo mi kao viziju svi u Savezu. Slijedit ćemo naš put, budite uvjereni da će to sve biti korektno i ovi svi malo stariji znaju kako to ide. Mi imamo viziju koja će se razlikovati od prošlih. Imamo potrebu neke stvari promijeniti. Zato je stvorena ekipa oko nas. Ja sam uvijek želio raditi s ljudima koji su pametniji od mene, a tako će biti i sada. Idemo kao tim to će biti ta “a" imenica – znači tim. Dosta se tu pita menadžerski dio posla koji mene i najviše zanima. Bit će tu ekipa koju ćete svi podržati. Tu će biti imena koja svi znate. Već se nešto špekulira, ali u finalnim razgovorima smo. Bit će to lijepo, ali neke stvari nije lako argumentirani. Ekipa će biti na broju jedan i oni će imati punu slobodu rada sa mnom. Nisam ja bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Ako među sobom imamo dobar respekt to će funkcionirati.

Upitan je selektor i o tome hoće li Edin Džeko i u budućnosti biti tu, te hoće li njegovo prisustvo značiti u prvim mečevima.

“Mi nećemo moliti nikoga ništa. Sa svakim ćemo odraditi razgovor i vidjeti hoće li željeti biti ovdje. Nikad se nikoga nećemo odreći kao što je bilo u prošlosti. Mi smo jedini tim koji se odrekao 10 reprezentativaca prije vremena. Među njima sam i ja, otišao sam ranije zbog nesuglasica. Nikad se nikoga nećemo odreći, sa svima ćemo razgovarati da napravimo pravi put.”, rekao je Barbarez.

Barbarez je nakon Veleža, krenuo svoju igračku karijeru graditi u Hannoveru, nastavio u Union Berlinu, Hansi Rostock, Borussiji, Dortmund, HSV i Bayeru iz Leverkusenu koji je bio njegov posljednji klub. Pored Barbareza imenovan je i novi direktor reprezentacije. To će također biti nekadašnji reprezentativac, Emir Spahić.

Spahić je rođen u Dubrovniku gdje je jedno vrijeme nastupao za tamošnji GOŠK, a u karijeri je nosio dresove Čelika, Zagreba, Shinnika, Torpeda i Lokomotiva iz Moskve, Montpelliera, Seville, Anzhija, Bayer Leverkusena i HSV-a. U dresu reprezentacije BiH legendarni defenzivac je skupio 94 nastupa.

"Sve se brzo dogodilo i odigralo. Ja ću sebi uzeti vremena da se sve slegne da na miru mogu komentirati situaciju novonastalo za mene. Ići ćemo planski, to je sigurno. U dogovoru. Idemo meč po meč i vidjet ćemo kako će to biti. Prvu godinu želimo zgrabiti nešto bodova i pobjeda. To mi je želja, mada svi s oprezom komentiraju ovih prvih 5-6 utakmica. Ja tu vidim nešto pozitivno. Velike reprezentacije su tu, veliki protivnici i tu treba tražiti imena koja će moći nositi ovaj tim u narednom periodu", dodao je Spahić.

Kopirati
Drag cursor here to close