Službeno

Barbarez je novi izbornik nacionalne nogometne reprezentacije

Barbarez je na mjesto izbornika imenovan nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2024. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je i službeno predstavila novog izbornika, a mjesto šefa stručnog stožera nacionalnog tima preuzeo je legendarni Sergej Barbarez.

Nekadašnji kapiten Zmajeva na klupi nacionalnog tima će naslijediti Savu Miloševića koji se ovog tjedna rastao s NOgometnim savezom naše zemlje, piše N1.

Barbarez je na mjesto izbornika imenovan nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje.

Sergej Barbarez zabilježio je 47 utakmica i zabio 17 golova u dresu Zmajeva u razdoblju od 1998. do 2006. godine. Barbarez je debitovao protiv Argentine, a oproštajni meč imao je protiv Moldavije.

Barbarez će biti 15. izbornik u povijesti selekcije BiH, ko će predvoditi nacionalni tim. Prije popularnog Barbe, reprezentaciju su vodili: Fuad Muzurović, Faruk Hadžibegić i Meho Kodro u dva navrata, Džemaludin Mušović, Avdo Kalajdžić i Denijal Pirić jednu utakmicu, Mišo Smajlović, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević, Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki, Dušan Bajević, Ivaylo Petev i Savo Milošević.

Sergej Barbarez igrao je za Velež, Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju iz Dortmunda, HSV i Bayer Leverkusen i upisao 524 nastupa u svim takmičenjima. U klupskoj karijeri upisao je 164 pogotka i 79 asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close