Danas savez potvrđuje Barbareza

VIDEO I Barbarez je svoj projekt predstavio puno ranije

Danas je najavljena sjednica Izvršnog odbora, nakon koje bi Barbarez službeno trebao biti predstavljen kao novi čovjek na klupi reprezentacije BiH.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2024. u 09:41 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo se čekao njegov nastup debitantski nastup za reprezentaciju. Jednostavno takva su vremena bila. Napokon se pojavio u Cordobi,
radilo se o prijateljskoj utakmici protiv Argentine. Koja se spremala za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. S jedne strane Batistuta, Lopez, Ortega, Simeone, Veron, Zanetti, Sensini, Ayala.

S druge selekcija koja ima tek par igrača na klupi na rezerve. Završilo je 5:0, ali nitko nije previše mario za rezultat, najvažnija stvar se dogodila. Barbarez je obukao dres reprezentacije. U tom trenutku igrač Hanse iz Rostocka. Igrao je pod vodstvom Mušovića, Smajlovića, Sliškovića.

Na različitim pozicijama. Mogao je na beku, mogao je biti stoper. Postizao je golove. Neke od najvažnijih. Protiv Danske, Belgije, Litve, Francuske. Nekada nije bio zadovoljan stvarima kako su funkcionirale. Nekada nije bio u sastavu.

Nakon Moldavije u listopadu 2006. godine, pozdravio se sa suigračima, stručnim stožerom. Nije previše objašnjavao svoj potez. 47 nastup u dresu reprezentacije je bio posljednji. Četiri godine prije nego što će zaključiti svoju igračku karijeru. Od trenutka kada je prestao igrati, sa svakim odlaskom izbornika, Barbarez se pojavljivao u medijima kao moguće novo ime na klupi. Čak je i "pregovarao" s različitim "postavama" saveza. Još tamo 2009. godine prvi put. Posljednji put 2021. godine. Imao je plan, ideju, imena trenera koja su čak iskusnija od njega. Savez je uvijek birao neke druge.

"Da je čovjek znao kakvi će biti rezultati tih razgovora, vjerojatno se nikada ne bi upuštao u iste. Međutim, stalno me vukla ta nada, volja, želja, ja sam govorio, da sam četvrti pomoćnik ono što se kaže, nije važno, jer želim biti dio toga. Jer mislim da mogu dati nekome nešto, da mogu unaprijediti. Iskustva mi nisu bila lijepa, iako sam ja svaki put ulazio pun entuzijazma, pun neke energije. I osjećao sam da sam te ljude u savezu "pobrkao" u njihovim razmišljanjima. Međutim oni nisu tako htjeli. Do mene nije bilo ni "sekunde". U oba slučaja sam imao sjajnu ekipu okupljenu, ljude koje rade vani, ljude koji su puno iskusniji od mene i koji su pristali da rade sa mnom koji nema nikakvog iskustva. Bez razmišljanja jer su vidjeli da postoji vizija, projekt", pričao je jednom prilikom Sergej Barbarez gostujući u Podcastu Sport centar portala Bljesak.info.

Video: Sergej Barbarez o reprezentaciji 

Kada je izgledalo kako je priča oko reprezentacije arhivirana, poprilično duboko, dogodilo se iznenađenje. Veliko, preveliko, posebno ako se prisjetimo objava na društvenim mrežama, izjava, kako ljudi iz saveza, tako i samog Barbareza. Bio je Sergej hladan, u posljednje vrijeme nije previše pričao o reprezentaciji. Tek bi nekada znao provući onu " nikad ne reci nikad".

Danas je najavljena sjednica Izvršnog odbora, nakon koje bi Barbarez službeno trebao biti predstavljen kao novi čovjek na klupi reprezentacije BiH. Špekulira se o njegovim suradnicima, spominju se Spahić, Bajramović, Hrgović, Ibišević. Većina njih je trenutačno aktivna, pitanje je kako će se stvar razvijati, svi rade van BiH, tako da će trebati jako puno stvari da se "poklopi" u ovom trenutku. Izuzetnom važnom za reprezentaciju. Koja je već dugo vremena u nekom blatu, mulju, ispodprosječnih rezultata.

Kopirati
Drag cursor here to close