Eredivisie

Klassieker: Nastavak prekinutog derbija u srijedu

Preostalih 35 minuta "Klassiekera" između Ajaxa iz Amsterdama i Feyenoorda iz Rotterdama igrat će se 27. rujna iza zatvorenih vrata, priopćio je Nizozemski nogometni savez, nakon što je utakmica u nedjelju prekinuta zbog izgreda navijača Ajaxa.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2023. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Utakmica bi se po mogućnosti trebala odlučiti na terenu i mora se nastaviti što je prije moguće", objasnio je KNVB, precizirajući da će utakmica početi u 14 sati po lokalnom vremenu.

Nasilje se proširilo izvan terena, bijesni navijači uništili su ulaz na stadion i tukli se s policijom naoružanom suzavcem.

Ajax je potom navečer brzo otpustio svog direktora nogometa, Svena Mislintata, zbog potencijalnog sukoba interesa tijekom ljetnog prijelaznog roka nakon angažiranja hrvatskog bočnog braniča Borne Sose, piše Hina.

Ajax, koji je u četvrtak navečer kod kuće remizirao (3-3) protiv Olympiquea iz Marseillea u Europskoj ligi, trenutno prolazi kroz jednu od najgorih sportskih kriza u 123 godine postojanja.

Sa samo pet bodova u četiri utakmice, klub koji je 36 puta bio državni prvak, ima najgori start u domaćem prvenstvu (Eredivisie) od sezone 1964./1965.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close