Sukob interesa

Ajax istražuje transfer Borne Sose

Beck je izravno bio uključen u transfer i pregovarao s Mislintatom koji mu je poslovni partner, što otvara sumnju u sukob interesa, kako je objavio nizozemski portal NOS.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2023. u 10:41 Bljesak.info/24sata.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa (25) stigao je posljednjeg dana prijelaznog roka iz Stuttgarta u Ajax za osam milijuna eura. Taj je transfer sad pod povećalom zbog potencijalnog sukoba interesa klupskog sportskog direktora Svena Mislintata (50).

Mislintat je, naime, pregovarao s menadžerom agencije koja ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmBH, platformom za skautiranje nogometaša. Mislintat je najveći dioničar te tvrtke s 35 posto dionica, dok je u lipnju tri posto kupila agencija AKA Global koju vode Arthur Beck i Kerim Cerit.

Beck je izravno bio uključen u transfer i pregovarao s Mislintatom koji mu je poslovni partner, što otvara sumnju u sukob interesa, kako je objavio nizozemski portal NOS. Ajax je pokrenuo istragu.

"Ajax nije upoznat s bilo kakvim udjelom koji AKA Global ima u Matchmetricsu. Razgovarali smo o tome, detaljno je pojasnio stvari i dao kompletnu dokumentaciju na uvid", kažu u klubu koji je znao da Mislintat ima udjele u spomenutoj tvrtki, ali ne i agent koji je sudjelovao u Sosinu transferu.

Situacija u momčadi iz Amsterdama, u koji su ovo ljeto stigla još dvojica Hrvata, Jakov Medić iz St. Paulija i Josip Šutalo iz Dinama, daleko je od bajne. Mislintat je u sukobu s trenerom Mauriceom Steijnom koji je želio imati veći utjecaj na transfernu politiku, tvrde nizozemski mediji.

Ajax još nema ni sređenu upravu, a ovo ljeto potrošio je 109,3 milijuna eura na transfere 11 igrača, zaradio 156,4 na prodaji njih šest. Redizajnirana momčad još nije kliknula i to se vidi na rezultatima, nakon četiri kola ima samo pet bodova i zaostaje velikih sedam za vodećim PSV-om, AZ-om i Twenteom.

Kopirati
Drag cursor here to close