Trener Veleža pred derbi

Klafurić: Zrinjski je kroz Europu dobio dodatno samopouzdanje

"Zrinjski je ekipa koja stvarno igra dobro, s utakmicama u Europi su dobili jedno dodatno samopouzdanje. Međutim, radi se o derbiju, u derbiju nema favorita", naglasio je Klafurić.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri puta su igrali prošle sezone, sva četiri puta je slavio Zrinjski. U prvom susretu Velež je vodio Amar Osim, u preostala tri Nedim Jusufbegović. Niti jedan niti drugi nisu uspjeli barem "okrznuti" Zrinjski, uzeti neki bod.

Sada je na klupi Veleža Dean Klafurić, trener iz Hrvatske što znači da ćemo prvi put otkako se igraju gradski derbiji na klupama imati dva stručnjaka iz susjedstva. Pored činjenice da je promijenio trenera, igrački kadar Veleža je puno drugačiji nego što je to bio recimo u posljednjem duelu ove dvije ekipe. Radilo se o finalu Kupa u Zenici. Ako se gleda samo ta utakmica sada tu više nisu Zeljković, Ćuković, Anđušić, Lauš, Dejanović, Wallace, Karamarko. Puno je tu novih igrača koji će prvi put osjetiti draž ili težinu derbija. Kako hoćete.

"Derbi je pred nama. Naravno, to je duel velikih rivala, utakmica koja sa sobom nosi tu određenu dozu strasti posebno kod navijača što se opet preslikava naravno na ekipu. Mi u ovu utakmicu moramo ući kao u svaku, jer je to jedini ispravni pristup u nogometu, to igrači znaju. Zrinjski je ekipa koja stvarno igra dobro, s utakmicama u Europi su dobili jedno dodatno samopouzdanje. Međutim, radi se o derbiju, u derbiju nema favorita a mi naravno u svakoj utakmici pokušavamo igrati na pobjedu.

Bljesak.info / Zajednička fotografija uoči derbija

Treneri se poznaju, Krunoslav Rendulić je radio u Istri, Šibeniku i Gorici prije nego što će doći u Mostar, Klafurić ipak nešto kraće u Hrvatskoj, Slaven Belupo, Gorica su bili klubovi. Jedan drugog poštuju, cijene.

"Kolega Rendulić je bio vrlo dobar igrač i uspio je taj svoj karakter koji je uspio prenijeti na svoje ekipe. Tu prije svega mislim da disciplinu, odgovornost u igri što je uostalom vidljivo na samoj igri Zrinjskog", reći će trener Veleža Dean Klafurić. Klafuriću će ovo biti šesta utakmica kao šefa struke Veleža. Jednu onu prvu protiv Željezničara je odradio s tribina, nakon čega je Velež ostvario još četiri pobjede uz jedan poraz, onaj u Banja Luci.

Kapetan Denis Zvonić će sasvim sigurno biti jedan od iskusnijih na terenu kada su u pitanju derbiji. Barem što se tiče Veleža daleko najiskusniji. Denis ističe kako je atmosfera u ekipi odlična.

"Atmosfera je odlična među igračima. Momci su željni dokazivanja, žele dati maksimum, žele pokazati što smo to sve radili s našim trenerom u ovoj pauzi. Želimo našu pozitivnu seriju nastaviti", naglasio je Zvonić.

Kopirati
Drag cursor here to close