Velež upisao treću pobjedu zaredom

Klafurić: Ne smijemo zanemariti obranu

"Mi težimo da igramo napadački, da zabijamo što više. Međutim, obranu ne smijemo zanemariti, primili smo dva gola, zbog naših propusta i to je ono na čemu moramo raditi", naglasio je nakon utakmice Dejan Klafurić.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2023. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža su upisali treći trijumf zaredom. Nakon Željezničara i Igmana savladali su Slogu i sada ima dva boda manje od vodećeg Širokog Brijega na još uvijek nekompletnoj premijerligaškoj tabeli. Utakmicu je obilježila jaka kiša, prekid zbog nestanka električne energije ali i sjajna partija Nermina Haskića. Za trenera Klafurića ovo je bila prva utakmica na domaćem terenu, treća od imenovanja za novog trenera.

"Momci su pokazali karakter jer Sloga je dva puta došla do izjednačenja, mi smo nastavili igrati, nismo odustajali. Utakmica smo dobro otvorili, u prvih pola sata smo stvorili nekoliko dobrih prilika i prije prvog gola koje nismo nažalost iskoristili. Sloga je bila opasna iz kontra napada posebno nešto kasnije. Znali smo da su opasni tako, jer to je kvalitetna ekipa. Organizirana, posebno defenzivno.

Mi smo imali propusta u obrani, stajali smo daleko od igrača u tom prvom bloku, dozvoljavali smo da nam igraju lagane lopte, dok je zadnja linija stajala nisko, pa smo ostavljali međulinijski prostor, preveliki za naše vezne igrače.

Zbog toga smo napravili dvije izmjene, svjesno, ne zbog loše igre tih igrača više taktički. Taj prekid nam je nekako dobro došao, igrači s klupe su ponudili tu kvalitetu, svježinu, kako Mlinarić, tako i Džafić, Halilović, Peco, Kadrić. Mislim da je naša pobjeda zaslužena. Veseli nas da smo opet stvorili veliki broj prilika, da smo u posljednje dvije utakmice postigli osam golova, mi težimo da igramo napadački, da zabijamo što više. Međutim, obranu ne smijemo zanemariti, primili smo dva gola, zbog naših propusta i to je ono na čemu moramo raditi", naglasio je nakon utakmice Dejan Klafurić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close