Odlučio sud

Kladionica mora isplatiti milijunsku odštetu danskim nogometašima

Najveća svota od 1,45 milijuna kruna dodijeljena je veznjaku Manchester Uniteda Christianu Eriksenu, čija je slika prema tvrdnjama tužitelja najčešće korištena.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2023. u 01:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kladionica mora isplatiti milijunsku odštetu danskim nogometašima
Servis za online kockanje i klađenje Bet365 mora platiti odštetu 23 danska sportaša, uključujući nogometnu zvijezdu Christiana Eriksena, zbog korištenja njihovih imena i fotografija na društvenim mrežama bez pristanka, odlučio je u ponedjeljak danski sud.

Vlasniku kladioničarskog online servisa Bet365 naređeno je da plati čak 4,7 milijuna danskih kruna (697.000 dolara) sportašima, među kojima je badminton igrač i olimpijski pobjednik Viktor Axelsen, nogometaš Milana Simon Kjaer i vratar Nice Kasper Schmeichel.

Najveća svota od 1,45 milijuna kruna dodijeljena je veznjaku Manchester Uniteda Christianu Eriksenu, čija je slika prema tvrdnjama tužitelja najčešće korištena. Dok je Bet365 tvrdio da se njegova upotreba imena i slika treba smatrati uredničkim sadržajem te stoga ne podliježe plaćanju, sud je umjesto toga utvrdio da to predstavlja marketing za koji je potreban pristanak.

Kopirati
Drag cursor here to close