Slovenija čekala 24 godine

Kek: Vjerovao sam od jutra da ćemo pobijediti

"Cilj je bio jasan od prvoga kola i ostvarili smo ga. Nadam se da će ovo biti novi motiv za čitav slovenski nogomet", naglasio je Kek.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenci su čekali duge 24 godine. Posljednji put smo ih gledali u Belgiji i Nizozemskoj. To je bila jaka Slovenija sa Zahovićem, Novakom, Milaničem, Čehom, Pavlinom. Sada su tu Stojanović, Šeško, Mlakar, Oblak. Na klupi je Matijaž Kek, reprezentaciju vodi od 2018. godine.

Slovenci su pobijedili Kazahstan 2:1 u Ljubljani, momčad Matjaža Keka povela je u 42. minuti golom Benjamina Šeška iz penala da bi se gosti vratili u 48. minuti preko Ramazana Orazova. Ipak, Slovenija je do pobjede došla krasnim golom Benjamina Verbiča u 86. minuti.

"Veselje je veliko, sretni smo i ponosni. Mislim da smo ovo zaslužili i hvala čitavoj Sloveniji na ogromnoj pozitivnoj energiji. Isplatilo se, ovoj generaciji koja je proglašena gubitničkom i ovo je velika stvar za naš nogomet. Cilj je bio jasan od prvoga kola i ostvarili smo ga. Nadam se da će ovo biti novi motiv za čitav slovenski nogomet. Hvala svima, od igrača preko ljudi u savezu pa do, naravno, navijača. Lijep je ovo dan za sve nas. Danas se Slovenija digla i to je najljepše. Čestitam mojim igračima", rekao je Matjaž Kek nakon utakmice.

"Od jutra sam imao osjećaj da ne možemo izgubiti tu utakmicu, čak su me i igrači malo čudno gledali. Jako sam sretan zbog igrača. Volio bih da se iz ovog rezultata dogodi puno dobrog za slovenski nogomet, ovo je neka nova energija. Hvala i savezu što su mi omogućili mir ovih pet godina."

Kopirati
Drag cursor here to close