Skupina H

Finska bolja od Slovenije, Danci teško protiv Sjeverne Irske

Kazahstan je napravio očekivano na stadionu Ennio Tardini u Parmi gdje je San Marino bio domaćin. Vorogovskiy, Tagybergen i Zaynutdinov su postigli golove za sigurnih 3:0.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2023. u 01:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska nogometna reprezentacija izgubila je u Helsinkiju od Finske 0:2 u trećoj utakmici kvalifikacija za EURO 2024 u Helsinkiju.

Prije utakmice finski navijači izvjesili su transparent s optimističnim natpisom o plasmanu na EP "Njemačka, dolazimo popiti tvoje pivo", a korak bliže do ovog zadovoljstva su nakon pobjede nad Slovenijom Matjaža Keka, koja je zaustavljena na četiri uzastopne pobjede i osam mečeva zaredom bez poraza.

Finci su poveli u 11. minuti kada je Teemu Pukki s desne strane poslao nisku loptu pred gol Slovenaca, a Joel Pohjanpalo iz blizine matirao golmana za 1:0. Oliver Antman je u 64. minuti postavio konačnih 2:0, a ponovno je asistent bio Pukki.

U istoj skupini H, Danska je puno teže od očekivanog došla do tri boda protiv Sjeverne Irske. Jedan gol je bio na kraju dovoljan, onaj iz druge minute nastavka kada je Jonas Older Wind pogodio za 1:0.

Kazahstan je napravio očekivano na stadionu Ennio Tardini u Parmi gdje je San Marino bio domaćin. Vorogovskiy, Tagybergen i Zaynutdinov su postigli golove za sigurnih 3:0. Kazahstan sada ima šest bodova pa je situacija u ovoj skupini izuzetno zanimljiva jer imamo četiri selekcije s po šest bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close