Igrači u štrajku, ne žele igrati i trenirati

Kanađani nisu igrali protiv Paname

Prema informacija iz Kanade, njihov savez je zaradio 10 milijuna dolara, od čega igračima pripada 10 posto tog iznosa. Igrači nisu zadovoljni takvom raspodjelom, žele najmanje 40 posto iznosa koji bi se dijelio između 33 igrača...
Sport / Nogomet | 06. 06. 2022. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I to se događa. Reprezentacija koja je ponudila veliku priču u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ona Kanade se nalazi u štrajku!

Pojavio se problem raspodjele premija ostvarenih zbog plasmana pa reprezentavci ovih dana štrajkaju. Već mjesecima igrači čekaju na dogovor oko raspodjele zarađenog novca. Prema informacija iz Kanade, njihov savez je zaradio 10 milijuna dolara, od čega igračima pripada 10 posto tog iznosa. Igrači nisu zadovoljni takvom raspodjelom, žele najmanje 40 posto iznosa koji bi se dijelio između 33 igrača u zavisnosti od broja odigranih mečeva. Igrači traže i dogovor oko paketa putovanja za članove obitelji, ali i zahtijeva da ženska reprezentacija dobije jednake premije kao muškarci.

" U ožujku smo pokrenuli pregovore sa savezom, ali zbog toga što su čelnici saveza odlagali pregovore, uzimali godišnje odmore, sve se to nekako razvuklo. Zbog toga smo, iako nevoljno, odlučili da ne igramo našu utakmicu protiv Paname“ poručili su reprezentativci.

Kanađanima je tako propala i druga utakmica jer su prvobitno trebali da igraju protiv Irana, ali je i taj susret otkazan. Kanadski savez nije ponudio obrazloženje ove odluke, a pretpostavlja se kako je podlegao pritisku političara i porodica nastradalih u rušenju putničkog aviona koji je oborila Iranska revolucionarna garda u blizini Teherana u januaru 2020. godine.

Iduću utakmicu Kanada bi trebala da igra u četvrtak, u okviru CONCACAF Lige nacija, selekcija Curaçaa je protivnik nakon čega slijedi kontra Hondurasa 13-tog ovog mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close