Čekaju od Meksika 1986. godine

Kanada na korak do Katara

"Vjerujemo da ćemo naš posao obaviti do kraja. Blizu smo, ostao nam je još jedan korak.To će se dogoditi, znamo da će se dogoditi" kaže Herdman.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2022. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Godinama je slika kada je u pitanju CONCACAF zona uglavnom bila ista. Meksikanci i Amerikanci su vodili glavnu riječ, onda su tu još bili Kostarika, ponekad bi se ukazala Panama, Honduras, Jamajka. Kanada je uglavnom čekala neke bolje dane. Čekala od 1986. godine, kada smo ih posljednji put gledali na svjetskoj smotri, u Meksiku. Ali kako se to obično kaže, tko čeka taj i dočeka, pa je Kanada vodeća reprezentacija u ovom ciklusu kvalifikacija za Katar, jedina neporažena.

Kanađani su gostujućom pobjedom 2:0 kod Salvadora stigli do svoje sedme pobjede u 11 utakmica (imaju i četiri remija) i to golovima Atibe Hutchinsona i Jonathana Davida te tri kola prije kraja drže prvo mjesto s 25 bodova, četiri više od susjeda Amerikanaca i Meksika i čini se da samo nekim spletom nesretnih okolnosti mogu ostati bez plasmana na veliko takmičenje. Preostala su tri kola, a Kanada mora dva puta u goste (Kostarika, Panama) dok na svom terenu dočekuje Jamajku.

U ovom kvalifikacijama Jonathan David i Cyle Larin su prvi strijelci, prvi je na devet, drugi na čak 12 postignutih golova. Selekciju s klupa sjajno vodi 46-godišnji Englez John Herdman, dok je najveća zvijezda član Bayerna Alphonso Davies, koji se još oporavlja od upale srčanog mišića, pa je Herdman bez usluga 70 milijun vrijednog ljevonogog nogometaša do daljnjega. Druga najpoznatiji kanadski reprezentativac je 22-godišnji napadač Lillea Jonathan David kojeg Transfermarkt procjenjuje na 50 milijuna eura.

"Rekao sam momcima kada postane teško, znajte da su naši navijali uz nas. 30-tak milijuna ljudi čeka da se plasiramo u Katar. Imamo kvalitetu, snagu, samopouzdanje. Vjerujemo da ćemo naš posao obaviti do kraja. Blizu smo, ostao nam je još jedan korak.To će se dogoditi, znamo da će se dogoditi" kaže Herdman.

Kopirati
Drag cursor here to close