Južna Koreja protiv Saudijske Arabije

Kalkulirali pa igraju međusobno već u osmini finala

Na kraju oni su koji su najviše kalkulirali, igrat će međusobno, derbi u osmini finala, za pet dana se sastaju Južna Koreja - Saudijska Arabija.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2024. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je prvi krug Azijskog kupa, kompletirani su parovi osmine finala. U skupi E, pomalo neočekivano, prvo mjesto je zauzela
reprezentacija Bahraina. Iznenađenje jeste, međutim, ključ leži u činjenici da je Južna Koreja kalkulirala. Nakon osvojenog boda u drugom kolu.

Danas je Južna Koreja igrala protiv Malezije. Malezija koja ima samo jednu pobjedu na Azijskim kupova je danas uhvatila bod koji ništa ne znači. Jeong Woo-yeong je osigurao vodstvo Južne Koreje i ništa nije ukazivalo na neku uzbudljivu završnicu. Onda je počelo. Zvezdin In-beom Hwang je izgubio loptu tamo gdje se to obično ne gubi, ona je došla do Faisala koji je sjajno snašao za 1:1. Deset minuta kasnije Malezija je vodila 2:1, Arif Aiman je postigao gol s bijele točke.

U 82.minuti je dosuđen slobodan udaraca, koji je efektno zaključio golom Kang-in Lee. Južna Koreja je vodila golom Sona iz penala, ali je posljednju riječ imao Romel Morales, Kolumbijac koji igra za Maleziju. On je gol za 3:3 postigao u dugoj nadoknadi koja je trajala 16 minuta. Bahrein je na kraju savladao Jordan pa će biti prvi u skupini.

U skupini F, Oman Branka Ivankovića nije savladao Kyrgyzstan, iako je vodio do deset minuta prije kraja. Saudijska Arabija je također remizirala s Tajlandom. Na kraju oni su koji su najviše kalkulirali, igrat će međusobno, derbi u osmini finala, za pet dana se sastaju Južna Koreja - Saudijska Arabija. 

Nakon ovih utakmica kompletirani su parovi osmine finala:

Tadžikistan - UAE
Iraq - Jordan
Australia - Indonesia
Saudijska Arabija - Južna Koreja
Iran - Syria
Bahrain - Japan
Qatar - Palestina
Uzbekistan - Thailand

Kopirati
Drag cursor here to close