Igrači Boce dobili sedam

Kakav kaos, sudac u Argentini pokazao deset crvenih kartona!

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Kod Boce su isključeni redom Zambrano, Advíncula, Fabra, Varela, Villa, González i Benedetto. Kod Racinga su crvene kartone dobili Carbonero, Hauche, Galván.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2022. u 09:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je sezona na izmaku u Argentini, iako je Boca postala novi prvak, jednostavno tamo svaka utakmica, za trofej ima svoju težinu. Ovaj put se igralo za trofej de Campeones de la Liga Profesional, ili jednostavnije rečeno za trofej Superkupa.

Riječ je o utakmici u kojoj se za naslov bore osvajači argentinskog prvenstva i pobjednici tamošnjeg kupa. S obzirom na to da su do oba spomenuta trofeja ove godine došli igrači Boce Juniors, drugog sudionika finala smo dobili nakon što je Racing kao vice-prvak nadigrao finalistu Kupa Tigre.

Racing je na kraju savladao i Bocu 2:1, ali je sudac Facundo Tello morao ranije označiti kraj susreta jer je Boca u desetoj minuti sudačke nadoknade zaradila šesto isključenje na utakmici!

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Kod Boce su isključeni redom Zambrano, Advíncula, Fabra, Varela, Villa, González i Benedetto. Kod Racinga su crvene kartone dobili Carbonero, Hauche, Galván. Ukupno deset igrača što je pomalo nevjerojatna brojka. Međutim, to nije bilo sve, pocrvenio je i Bocin trener Hugo Ibarra. Da stvar bude zanimljivija, svi crveni kartoni su pokazani u nadoknadi utakmice. Počelo je sve od koškanja Sebastiána Ville (Boca) i Johana Carbonera (Racing).

U 100. minuti drugi žuti i još jedno isključenje za prvaka Argentine zaradio je Alan Varela, a potpuni kaos dogodio se u samom finišu susreta. Carlos Alcaraz je zabio gol za 1:2 u 118.minuti, pa ga je proslavio skidajući dres i provocirajući navijače Boce.

Nastao je kaos nakon kojeg su isključena četiri igrača Boce i dva Racinga. Posljednji crveni karton nakon kojeg je utakmica ranije zaključena je onaj Daria Benedetta, čiju je neprimjerenu gestu nakon intervencije VAR-a, Tello odlučio sankcionirati.

Video: Boca juniors - Racing Club

Naravno da su strijelci golova ostali u sjeni, pa se na kraju izvještaja spominju Briasco koji je osigurao prednost Boce u 19.minuti te Matías Rojas strijelac gola za 1:1 deset minuta poslije.

Video: Boca juniors - Racing Club
Kopirati
Drag cursor here to close