Kakva drama u Argentini

Boca Juniors uz pomoć River Plate do naslova prvaka

Na pet minuta prije kraja Boca je bila prvak. A onda je stigla vijest kako je dosuđen jedanaesterac za Racing u 89.minuti. Nakon rasprave gostujućih igrača sa sucem Pablom Echavarríom, Jonathan Galván uzima loptu, šutira i promašuje.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2022. u 01:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kakav rasplet prvenstva u Argentini. Boca Juniors je osvojila naslov prvaka uz veliku, ogromnu pomoć najvećeg rivala, River Plate.
Tko bi rekao, ali i to se može dogoditi. Prije posljednjeg kola, Boca je imala bod prednosti u odnosu na Racing. Na La Bomboneru je
stigao slabi Independiente kojeg je dočekalo skoro 58.000 gledatelja, dok je Racing ugostio River Plate.

Stvari po Bocu se rano počele komplicirati, jer je Leandro Fernández siguran s bijele točke za vodstvo gostiju 0:1. Pol Fernández je izjednačio dvije minute kasnije, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U tim trenucima smo imali istu metu, isto odstojanje jer je rezultat nakon 45 minuta u susretu Racing - River bio 0:0. A onda je uslijedila drama. Prgavi, neugodni Kolumbijac Sebastián Villa nakon samo pet minuta provedenih u igri baca u trans navijače Boce sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Šest minuta kasnije i Racing stiže do prednosti, pa drama polako dostiže vrhunac. Miguel Borja je postigao gol za 1:1, baš kao što je to na La Bomboneri napravio Javier Vallejo minut poslije. Oduševljenje, pjesma, slavlje, pa očaj, tuga su se smjenjivali na jednom i drugom stadionu

Video: Boca vs Independiente 

Na pet minuta prije kraja Boca je bila prvak. A onda je stigla vijest kako je dosuđen jedanaesterac za Racing u 89.minuti. Nakon rasprave gostujućih igrača sa sucem Pablom Echavarríom, Jonathan Galván uzima loptu, šutira i promašuje. Bolje rečeno njegov šut brani Franco Armani. Teško je bilo u tom trenutku opisati kako su se osjećali navijači Racinga, ali i sam Galván

Video: Racing club vs River Plate 

I dok se u susretu Boce Juniors i Independientea rezultat nije mijenjao, Racing je potonuo u nadoknadi i gosti su iz preko Borje stigli do drugog gola i slavlje navijača Boce je moglo početi. Osvojena je 35. titula prvaka, uz veliku pomoć River Plate. Za nepovjerovati.

Kopirati
Drag cursor here to close