Nakon osam godina Gallardo napušta River

Navijači Rivera se oprostili od Marcela Gallarda

"Naravno da sam tužan, ali osjećam u sebi neki unutarnji mir. Put koji sam prešao svih ovih godina čini me veoma ponosnim. To je riječ koju želim da istaknem" rekao je Gallardo
Sport / Nogomet | 18. 10. 2022. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je posljednja utakmica na kultnom El Monumentalu za Marcela Gallarda na klupi River Platea. Nakon osam godina i velikih 14 osvojenih trofeja. Od kojih je navijačima svakako najvažnija Copa iz 2018. godine, kada su u revanš susretu, u Madridu pobijedili najvećeg rivala Bocu Juniors.

Zato i ne čudi što je u nedjelju bilo toliko puno emocija na stadionu, među igračima koji su u suzama dočekali izlazak na teren trenera koji će posebnim slovima biti upisan u povijest ovog kluba. Navijačima Rivera nije bilo lako s obzirom na to da je Marcelo još ranije najavio svoj odlazak.

"Naravno da sam tužan, ali osjećam u sebi neki unutarnji mir. Put koji sam prešao svih ovih godina čini me veoma ponosnim. To je riječ koju želim da istaknem. Hvala navijačima na svemu, hvala na velikoj ljubavi koju su iskazali za vrijeme provedeno na klupi River Platea. Želim da se naravno zahvalim i ljudima koji su mi ukazali povjerenje, cijelom menadžerskom timu što su mi dali priliku da svojim radom, napravim nešto u ovom klubu. Došlo je vrijeme da zaključimo jedan sjajan period" rekao je nakon utakmice Gallardo čija je naredna destinacija nepoznata.

Spominju se klubovi u MLS-u, ali nije isključen ni dolazak u Europu. Što se tiče Rivera, kao mogući nasljednici spominju se Martín Demichelis, Hernán Crespo, al i Pablo Aimar. U posljednjoj utakmici na domaćem terenu, na kraju je Rosario Central Carlosa Teveza porazio River 2:1. Na tabeli je Boca Juniors prva s 48 bodova, Racing club ima bod manje, Atlético Tucumán je na 46. Boca u posljednjem kolu dočekuje Independiente, dok upravo River gostuje Racingu.

Kopirati
Drag cursor here to close