Njemački stručnjak

Južna Koreja 'nogirala' Klinsmanna

Klinsmann, čiji je ugovor trajao do kraja Svjetskog prvenstva 2026., dobio je otkaz nakon nedavnog poraza u polufinalu Azijskog kupa, što je ozbiljno uzdrmalo nogometnu scenu Južne Koreje.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2024. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački stručnjak Jürgen Klinsmann, koji je preuzeo ulogu izbornika južnokorejske nogometne reprezentacije u veljači2023., suočava se s iznenadnim prekidom svoje trenerske avanture nakon samo godinu dana.

Klinsmann, čiji je ugovor trajao do kraja Svjetskog prvenstva 2026., dobio je otkaz nakon nedavnog poraza u polufinalu Azijskog kupa, što je ozbiljno uzdrmalo nogometnu scenu Južne Koreje.

Osim neuspjeha na terenu, pojavili su se i problemi unutar samog tima, s izvještajima o sukobima među ključnim igračima.

Kapetan Son Heung-min, jedan od najsjajnijih zvijezda ekipe, zadobio je ozljedu prsta tijekom incidenta sa suigračima tijekom zajedničke večere, čime su se dodatno produbili problemi unutar momčadi.

Unatoč porazu od Jordana, Klinsmann je izrazio namjeru da neće podnijeti ostavku.

Međutim, čelnici Nogometnog saveza Južne Koreje nisu dijelili isto mišljenje te su odlučili okončati suradnju s njim. Ova odluka donesena je nakon temeljitog promišljanja i analize situacije, s ciljem da se revitalizira momčad i pronađe novi smjer za uspjeh u budućnosti, navode tamošnji mediji.

Njegova neprisutnost i nedostatak angažmana u Južnoj Koreji tijekom mandata također su izazivali negodovanje među navijačima.

Medijski izvještaji otkrivaju da je Klinsmann u prvih šest mjeseci provedenih na klupi južnokorejske reprezentacije bio prisutan samo 67 dana u zemlji, što se nije poklapalo s pristupom njegovih prethodnika koji su preferirali stalnu prisutnost i angažman na terenu.

Jürgen Klinsmann, koji je u prošlosti postigao uspjeh s njemačkom reprezentacijom osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 2006., sada će morati suočiti se s izazovom suočavanja s neuspjehom u svojoj trenerskoj karijeri i razmotriti buduće korake u svijetu nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close