Nakon remija Veleža i Slobode

Jusufbegović: Kako su se stvari razvijale na terenu, mogu reći da smo kiksali

"Nismo bili pravi, nismo imali energije, nismo bili dovoljno hrabri, nismo preuzimali odgovornost. Nedostajalo je brzine, kako bismo te protivničke linije malo poremetili", istakao je Jusufbegović nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2023. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije Velež uspio savladati Slobodu u posljednjem susretu prije prvenstvene pauze. Strateg Veleža, Nedim Jusufbegović se pribojavao ove utakmice, čini s pravom. Jer na umor, veliki broj ozljeda, kartona, došla je Sloboda koja se bori za opstanak, koja se u takvoj situaciji postavila čvrsto, u dva bloka, na način koji definitivno nije odgovarao Veležu. Velež jeste stvarao pritisak, nekoliko prilika, imao inicijativu, ali sve to nije bilo dovoljno da bi se ostvarila nova pobjeda i na najbolji način zaključio ovaj mini ciklus.

"Nismo bili pravi, nismo imali energije, nismo bili dovoljno hrabri, nismo preuzimali odgovornost. Nedostajalo je brzine, kako bismo te protivničke linije malo poremetili. Sloboda se branila u bloku, dobrom, organiziranom. Bez obzira na to, mi smo uspjeli u jednoj ovakvoj utakmici kreirati četiri pet dobrih prilika, ali nije bilo realizacije. U ovakvim utakmicama te prilike jednostavno moraš iskoristiti. Ovakve utakmice se često znaju i izgubiti" naglasio je Jusufbegović nakon utakmice.

"S obzirom na ono kako su se stvari odvijale na terenu, na ono što smo pokazali na terenu, ipak možemo biti nezadovoljni, možemo reći kako smo kiksali, iako to nije bilo nešto idealno, bajno. Ali mi smo bili ti koji smo diktirali ritam, stvarali prilike, Sloboda je imala jednu. S druge strane kada pogledam, četiri utakmice u prvenstvu i broj bodova koje smo osvojili ne mogu biti nezadovoljan", dodao je Jusufbegović koji je čini ostao bez još jednog igrača. U finišu prvog dijela se ozlijedio Jovan Blagojević i kako sada stvari stoje on bi mogao odsustvovati određeno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close