Pred utakmicu Roma - Torino

Jurić: Vikali su mi cigane, ali Talijani nisu rasisti

"Što se mene tiče, ponekad su mi vikali Cigane, ali to nikad nisu bili neki eklatantni primjeri u smislu da bi se od toga radila senzacija i dobro sam se s time nosio", rekao je Jurić.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2023. u 14:10 Bljesak.info/Sportklub.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Torino u subotu od 18.30 dočekuje Romu u sklopu Serie A, a vrlo zanimljivu press konferenciju održao je hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

"Roma je odlična momčad ,s izvrsnim igračima, jako malo im treba da postignu golove. Izuzetno su opasni iz prekida i bit će potrebna savršena utakmica da ostvarimo željeni rezultat. Što se tiče ozlijeđenih, Karamoha smo rekuperali, a Ilića ne“, započeo je Jurić.

Jurića su pitali je li bio žrtva rasističkog skandiranja na kup utakmici Juventusa i Intera.

"Uvijek ponavljamo iste stvari i jako se malo radi na rasizmu, a i ovaj put se jako malo radilo: mislim na sankcije i ostalo. Stvari će se ovako nastaviti. Što se mene tiče, ponekad su mi vikali Cigane, ali to nikad nisu bili neki eklatantni primjeri u smislu da bi se od toga radila senzacija i dobro sam se s time nosio", rekao je Jurić.

Odgovorio je smatra li Italiju rasističkom zemljom.

"Po mom mišljenju nije, ali postoje situacije koje nisu dobre. Čak i mi stranci moramo biti otvoreni prema zemlji koja nas je ugostila, moramo prihvatiti kulturu zemlje u kojoj živite. U Italiji nema pravog rasizma nego se često događaju loše, ružne stvari”, objasnio je hrvatski trener.

Belotti prvi put u Torino dolazi kao suparnik.

"Imao sam odličan odnos s Andreom. Bilo mi je žao zbog načina na koji je napustio Toro jer ponekad nema razlike u odnosima s klubom i navijačima. Znam koliko je poštovanja imao prema okolini, prema onome što mu je dao i mogao je otići malo bolje, ali on je izuzetan dečko, uvijek dostupan, dobrog srca".

Kopirati
Drag cursor here to close