Manchester City i Sevilla

Jedno je sigurno - Hrvat osvaja trofej UEFA Superkupa

Status favorita pripada Građanima koji bi večeras u početnoj postavi mogli imati Joška Gvardiola i Matea Kovačića.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2023. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči večerašnje utakmice za UEFA Superkup između Manchester Cityja i Seville na stadionu »Georgios Karaiskakis« u Pireju sigurne su dvije stvari. Kao prvo, trofej će osvojiti hrvatski nogometaš(i), a kao drugo, mjere osiguranja bit će na najvišoj mogućoj razini. Razlog za ovo drugo nije potrebno posebno isticati.

Naravno, status favorita pripada Građanima koji bi večeras u početnoj postavi mogli imati Joška Gvardiola i Matea Kovačića. Naime, Ruben Diad, Bernardo Silva i Kevin de Bruyne, kojeg čeka višemjesečna stanka, nisu ni išli na put zbog zdravstvenih problema, a John Stones još uvijek nije u potpunosti zaliječio ozljedu kuka i vrlo vjerojatno neće nastupiti, piše Glas Istre.

Doduše, čak i da su svi navedeni zdravi, hrvatski dvojac imao bi velike izglede za mjesto u udarnoj jedanaestorci. Jednostavno, Pep Guardiola je u dosadašnjem dijelu sezone riječima i dijelima pokazao da iznimno cijeni Gvardiola i Kovačića.

Rukopis

S druge strane, isto vrijedi za odnos Ivana Rakitića i Josea Luisa Mendilibara. Budu li sva trojica na terenu kada francuski sudac Francois Letexier da znak za početak utakmice na stadionu Georgios Karaiskakis, bit će to novi rekordni doseg hrvatskog nogometa.

''Poznajem Mendilibara i nisam se iznenadio kada je prošle sezone u tren oka preokrenuo stvari u Sevilli. U finalu Europske lige savladao je Romu Josea Mourinha, a utakmice protiv njega uvijek su izazovne i teške. Znam to iz osobnog iskustva. Čim vidite kako Mendilibarova momčad igra, možete prepoznati njegov trenerski rukopis. Ti igrači jure prema naprijed, brzo koriste krila, ubacuju puno centaršuteva, dobro ulaze u šesnaesterac i agresivni su'', tvrdi Guardiola.

Uz izražavanje maksimalnog poštovanja prema večerašnjem suparniku, najplaćeniji trener na svijetu otišao je i korak dalje.

Kapa dolje

''Kao što obično kažemo da je Real Madrid favorit za osvajanje Lige prvaka, tako je Sevilla uvijek favorit u Europskoj ligi. Skidam kapu za sve ono što je taj klub napravio u ovom natjecanju jer je to nevjerojatno. Sevilla zna kako nastupati u europskim natjecanjima i zato sam siguran da nas čeka dobra utakmica'', dodao je trener Građana.

Mendilibar zbog ozljeda ne može računati na Tanguya Nianzoua i Alfonsa Vacasa, a u kategoriju upitnih spadaju načeti Adnan Januzaj te Brazilci Fernando i Marcao.

''Pep je svojim rezultatima pokazao koliko je narastao kao trener. On se dokazuje iz godine u godinu, sada je ostvario cilj osvajanjem Lige prvaka s Manchester Cityjem. Pepovu momčad bit će vrlo teško zaustaviti jer on uvijek ima tisuću fantastičnih načina igre. Zbog toga će ova utakmica biti teška i komplicirana za nas'', zaključio je Mendilibar.

Kopirati
Drag cursor here to close