Kepa Arrizabalaga

Najskuplji vratar u povijesti stigao u Real Madrid

Kepa je stigao u Real Madrid za sezonu 2023/2024 na posudbu iz Chelseaja, a sve kako bi zamijenio Thibauta Courtoisa, koji je doživio ozljedu uoči početka sezone.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2023. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski vratar Kepa Arrizabalaga novi je čuvar mreže madridskog Reala, potvrdio je Kraljevski klub u službenom priopćenju za javnost.

Kepa je stigao u Real Madrid za sezonu 2023/2024 na posudbu iz Chelseaja, a sve kako bi zamijenio Thibauta Courtoisa, koji je doživio ozljedu uoči početka sezone.

Chelsea je tu pomogao madridskom klubu jer je golmana posudio bez opcije za otkup ugovora. Tako će se ovaj 28-godišnji vratar vratiti na Stamford Bridge na kraju ove sezone.

Nedodirljiva jedinica Reala Thibaut Courtois pokidao je prednji križni ligament koljena u četvrtak, tako da je sezona navjerojatnije završena. Tako je Real ostao bez golmana uoči vikenda u kojem je počela nova sezona La Lige, što je značilo da na brzinu moraju pronaći alternativno rješenje.

To se i dogodilo jer je na posudbu stigao Kepa Arrizabalaga. Chelsea nije u problemu s vratarima, jer je klub doveo ovoga ljeta Roberta Sancheza iz Brightona.

Kepa je pet sezona proveo na Stamford Bridgeu i zanimljivo, radio je s pet različitih trenera kod kojih nikada nije imao kontinuitet dobrih nastupa. Upisao je 163 nastupa na kojima je primio 175 golova.

Ovaj reprezentativac Španjolske, koji je za Furiju nastupio u 12 utakmica, u Realu će raditi s čovjekom koji ga je "formirao" kao vratara, trenerom Luisom Llopisom.

Tako je Real za sezonu dobio najskupljeg vratara u povijesti nogometa. Još uvijek je Kepa najskuplje plaćeni vratar jer ga je Chelsea za 80 milijuna eura kupio od Athletic Bilbaa 2018. godine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close