Prvi derbi u sezoni

U sjajnom derbiju Chelsea i Liverpool odigrali 1:1

U 77. minuti Jürgen Klopp je odlučio zamijeniti ponajboljeg napadača svijeta Mohameda Salaha. Egipćanin je, vidljivo bijesan, ljutito skidao bandažu prilikom izlaska s travnjaka. Pozdravio se sa suigračima, no svog trenera Kloppa nije niti pogledao.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2023. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi veliki derbi Premiershipa, onaj između Chelsea i Liverpoola je završio bez pobjednika. Sama utakmica je ponudila jako puno uzbuđenja posebno u prvom poluvremenu. Postignuta su dva gola, dva je VAR poništio i pomalo je nevjerojatno da je susret završio na kraju samo 1:1.

Počelo je poprilično burno nakon žestokog starta Chukwuemeke nogom u prsa Konatéa. Igrač Chelsea je dobio žuti karton, mogao je vrlo lako i crveni. U 12. minuti prečku pogađa Salah i ta prilika kao da je bila najava onoga što će uslijediti. Sjajna akcija gostiju u kojoj je šest igrača i golman Liverpoola za samo 15 sekundi napravila veliki posao. Realizacija je bila Luisa Diaza.

Salahu je u 29. minuti VAR poništio gol zbog Offsidea koji je bio nekako mali, ali je bio. Chelsea je uzvratio osam minuta poslije. Disasi, novi čovjek u dresu Chelsea je strijelac. Mreža Liverpoola se zatresla ponovo vrlo brzo, ali je sada Chilwell u nedozvoljenoj poziciji. Do odlaska u svlačionice zicer je pred gostujućim golom zapucao Jackson. VAR se aktivirao i treći put, u 53. minuti kada gosti traže penal, ali je ruka Jacksona bila uz tijelo.

U 77. minuti Jürgen Klopp je odlučio zamijeniti ponajboljeg napadača svijeta Mohameda Salaha. Egipćanin je, vidljivo bijesan, ljutito skidao bandažu prilikom izlaska s travnjaka. Pozdravio se sa suigračima, no svog trenera Kloppa nije niti pogledao. Bilo je to prvi put da 31-godišnjak nije uspio zabiti na otvaranju sezone Premiershipa.

Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio iako je mogao.
Velike prilike su propustili Nunez i Mudryk.

Kopirati
Drag cursor here to close