Prva HNL

Jakirović zadovoljan bodom, a navijači bi bili zadovoljni da trener ode

Lokomotiva je još jednom uzela bodove Dinamu. Ovaj put je bio remi 2:2 u Kranjčevićevoj. Ako Sergej Jakirović i ovo preživi onda zasigurnpo ima najmanje devet života...
Sport / Nogomet | 11. 02. 2024. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Dinama Sergej Jakirović nije mogao biti sretan rezultatom, najblaže rečeno. Dinamo je izgubio dva možda jako bitna boda u utrci za naslov prvaka.

"Nisam bio zadovoljan s čvrstinom u prvom poluvremenu. Pohvalno je što smo se uspjeli vratiti iz minusa. U prvom poluvremenu nismo imali dobru organizaciju igre, kvalitetan protok lopte, nismo se uspjeli nametnuti. U drugom dijelu napravili smo zamjene, na kraju se igralo 'run and gun', jer smo željeli zabiti gol. Moramo se zadovoljiti s bodom, ali ja s time nisam zadovoljan", kazao je Jakirović.

Do vodstva je Lokomotiva stigla u 18. minuti kada je pogodio Krivak. Poravnao je Bruno Petković u 40. na dodavanje Špikića, da bi Duje Čop vratio Lokose u vodstvo u  petoj minuti sudačke nadoknade.

Ipak, Dinamo je poravnao do kraja poluvremena, a strijelac je ponovno bio Petković (45+8), ovaj put na asistenciju Baturine. 

Inače, tribine su bile dupke ispunjene, Bad Blue Boysi stvorili su sjajnu atmosferu, užarenu i poticajnu, no Dinamova momčad jednostavno nema potrebnog žara, a očito ni dovoljno kvalitete.

Navijači Dinama ispratili svoje igrače nakon remija pogrdnim povicima, bilo je i puno povika 'Jakiroviću odlazi', piše Gol.hr.

Čini se da, čim dođe malo kvalitetniji suparnik, izađu na vidjelo limiti ove momčadi. Bruno Petković je odigrao dobru utakmicu, ali je svakom protivniku jasno da se sve 'okreće' oko najboljeg igrača Modrih.

Iako je postigao dva pogotka, često je zatvaran kroz udvajanja u obrani Lokomotive, ali ostatak ekipe Dinama nije znao iskoristiti situacije kad Bruno odvuče protivničke igrače na sebe. 

Video: LOKOMOTIVA vs DINAMO 2:2 (22. kolo, SuperSport HNL 23/24)

Što se tiče taktičkih postavki igre od strane trenera Jakirovića, mnogima nije bilo jasno izostavljanje Kaneka u početnoj postavi, ali ni zamjena Baturine kako bi umjesto njega ušao nogometaš koji je također u lošoj formi (Ademi).

Slijedi gostovanje u Sevilli kod Betisa, očito u tmurnoj atmosferi. Na potezu je Uprava Dinama, ali teško je očekivati da će smijeniti trenera dok ne prođu izbori na predstojećoj skupštini kluba. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close