Prvenstvo Hrvatske

Jakirović otvorio proljetnu sezonu u stilu jesenske: Poraz od Lokomotive

Lokomotiva je u zaostalom susretu četvrtog kola SuperSport HNL-a, kojim je počeo proljetni dio prvenstva, šokirala Dinamo na Maksimiru i pobijedila Modre s 3:0!
Sport / Nogomet | 23. 01. 2024. u 22:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Junak susreta bio je Duje Čop koji je "hat-trickom" potopio "Modre" golovima u petoj, sedmoj i 87. minuti.

Trebali su Lokosi na Kranjčevićevoj dočekati Modre, ali zbog lošeg stanja travnjaka utakmica se igrala na stadionu Maksimir nakon zamjene domaćinstva.

Lokomotiva je šokirala aktualnog hrvatskog prvaka s dva gola u prvih sedam minuta nakon čega se momčad Silvija Čabraje znalački obranila i onda u samoj završnici trećim golom potvrdila pobjedu.

Već u petoj minuti Lokomotva je povela. Ubacio je Silvio Goričan iz slobodnog udarca, a Duje Čop glavom savladao Danijela Zagorca, koji je mogao i bolje reagirati.

Dinamo praktično nije ni krenuo s centra, a opet je Čop zabio. Pogriješio je Josip Mišić u veznom redu, Goričan opet asistirao, a Čop majstorski savladao Zagorca za 2:0 nakon svega sedam minuta igre.

Nakon toga Dinamo je imao nekoliko prilika, Ademi je pogodio prečku, ali ostalo je vodstvo Lokomotive od dva gola prednosti.

U 87. minuti Špikić je mogao vratiti Dinamo u život, išao je sam na golmana, ali je, umjesto udarca, dodao loptu u sredinu - nikome. U kontri koja je uslijedila Čop je trećim golom na utakmici zaključio priču, javlja HRT. 

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     

Jakirović se ispričao navijačima

"Prvo bih se ispričao svim navijačima Dinama i svima kojima Dinamo nešto znači, ovo nije ni blizu ničemu. Ovo je katastrofa, podbacili smo u svim segmentima igre.

Da mi je netko rekao da ćemo poslije priprema ovako izgledati ne bih mu vjerovao, ništa nije ukazivalo na ovako nešto. Težak podbačaj, naša najgora večer, čestitam Lokomotivi na dobroj i efikasnoj utakmici", rekao je trener Dinama.

Navijači su na kraju bili bijesni i poručili mu da ode iz Dinama.

"Ne zamjeram nikome ništa, ljudi vole Dinamo, vole gledati momčad koja daje sve od sebe, njihovo je pravo iskazati nezadovoljstvo. Ljuti me da ne punimo kazneni prostor. Ako smo već izolirali bokove, igrači ne smiju stajati daleko od gola".

Jasno je da ga ovaj poraz boli.

"Šokiran sam. Ne mogu reći da me to ne dira, naravno da me dira. Nema tu opravdanja. Meni čak nije ni bitno da li smo izgubili jer ću izgubiti još 500 utakmica u karijeri, ali smeta me način. Ne znam možete li igrače kazniti jer će se javiti sve žive udruge".

Kopirati
Drag cursor here to close