Hercegovački derbi

Jakirović: Uz huk s tribina bit će to još bolja igra

Nogometašima i trenerima Zrinjskog nakon utakmice sa Širokim Brijegom bit će uručen pobjednički pehar i medalje, za osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 28. 04. 2022. u 13:19 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda je svoj cilj ispunio još prije dva kola, osiguravši matematički naslov prvaka Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski ne namjerava stati. Dokaz tome je pobjeda kod Željezničara (2:1), a isto žele napraviti i u petak u hercegovačkom derbiju sa Širokim Brijegom.

"Derbi se uvijek igra za prestiž i takve utakmice uvijek su zanimljive. Široki je dobio novog trenera i očekujem još veću disciplinu u njihovoj igri, jer znam kako Ivica Barbarić razmišlja. Stoga ćemo morati biti pravi, morat će biti dobra energija, a očekujem novu pobjedu i nova tri boda da još malo razveselimo navijače", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

I protiv Željezničara na Grbavici Jakirović je malo "miksao" sastav, ali igra i rezultat nisu trpjeli. Tako bi moglo biti i sada. 

"Ovo je ipak službena utakmica, a moji igrači i na treningu izgaraju jer nimalo ne vole gubiti. Želimo tri boda, želimo ne primiti gol, ali pitat će se nešto i ekipu Širokog", dodao je Jakirović. 

Široki dolazi s novim trenerom, ali momčad je ostala nepromijenjena i Jakirović je dobro poznaje.
 
"Isti igrači bili su tu i kada su zadnji put dolazili. Otrpilike znamo što nas čeka. Mujan i Ikić opasna su krila, Lukić se nametnuo u napadu, a Božo Vukoja diktira dosta toga. Mislim da bi im neigranje Begića mogao biti hendikep, jer on puno toga povezuje, ali vidjet ćemo što će Ivica spremiti". 
 
I Jakirović ima izostanaka, iako se radi o igračima koji su duže vrijeme izvan stroja. 
 
"Bojo se priključio treninzima, ali rano je za njega da konkurira. Kamenar je out, a od ranije je isti slučaj s Juranovićem i Hadžićem. Jakovljević se vratio nakon što je dobio slobodno i svi ostali su na dispoziciji". 
 
Ovaj derbi imat će i svečani karakter, jer će predstavnici Nogometnog saveza BiH igračima i stručnom stožeru Zrinjskog uručiti medalje, te pobjednički pehar za osvajanje Premijer lige za ovu godinu.
 
 
Stoga se u Zrinjskom nadaju da bi stadion mogao biti onako pun kao kada je osiguran naslov protiv Sarajeva.
 
"Očekujem još punijni stadion, bit će lijepo dignuti pehar u takvom okružju, a uz huk s tribina, kakav je bio i dosad, možemo pružiti još bolju igru", zaključio je Sergej Jakirović.
 
Utakmica između Zrinjskog i Širokog Brijega igra se u petak u 20 sati. Prijenos je na Arena Sport TV.
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close