Nema stajanja

Jakirović: "Gas do kraja, nema popuštanja"

Iako je Zrinjski već osigurao naslov prvaka Bosne i Hercegovine, Sergej Jakirović najavio je kako Plemići i dalje imaju svoje ciljeve, a to je potvrdila pobjeda kod Željezničara.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2022. u 13:29 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u petak dobio Željezničar s 2:1, a, zapravo, domaćin je dobro i prošao, jer Zrinjski je već na poluvremenu trebao voditi s tri ili četiri gola razlike.

I ta utakmica je potvrda riječi Sergeja Jakirovića da neće skidati nogu s gasa, a i poruka preostalim njihovim protivnicima da ne očekuju nikakvo popuštanje, bez obzira što su Mostarci svoj rezultatski cilj već ispunili. 

"Ja sam to najavio i prije gostovanja u Sarajevu, a to samo pokazuje ozbiljnost kluba. Ne vidim razloga zašto bi igrali laganije, možemo rasterećenije jer nemamo rezultatskog pritiska, ali pristup mora biti pravi. Uostalom, nikad ne znaš tko te gleda. Uvijek ima skauta koji te prate, i na Grbavici ih je bilo puno, zato zašto im ne skrenuti pažnju na sebe kad god je to moguće?", kaže za Sportske novosti Jakirović, koji je dao igračima slobodan vikend, ali od ponedjeljka nastave raditi kao da je sezona u punom jeku. 

Što u biti i jeste. 

 "Ovo što smo napravili dosad jeste odzvonilo i kod nas i u regiji, ali namjeravamo nastaviti punim gasom kao i dosad. Ako želimo napredovati, to jedini ispravan pogled na stvari", dodaje Jakirović.

Ne zna se više broj rekorda koje je Zrinjski srušio ove sezone, a i nakon Grbavice srušen je još jedan. Plemići nikad ranije nisu došli do 70 bodova koliko imaju sada. Premijerligaški rekord je 85 bodova, ali to je iz nekog drugog vremena kada je bilo 38 kola.  

"Naravno da želimo skupiti što više bodova. Bilo je raznih sustava natjecanja i te rekorde je teško uspoređivati, ali više puta sam isticao da je naš posao da pravimo rezultate, a rekordi neka prate nas. Evo jučer (subota) sam čuo da je ovo bio prvi slučaj da je Željezničar izgubio od Zrinjskog četiri puta zaredom. I Nemanja (Bilbija) je nastavio svoj niz, to mi je također drago. Jedino mi nije drago što smo primili gol, jer želimo srušiti rekord Zrinjskog s primljenih 13 golova, ali u samo 30 kola. Pokušat ćemo i to srušiti". 

Foto: Bljesak.info / Slavlju igrača Zrinjskog pridružili se i navijači

Zrinjski će već u petak imati novu utakmicu i sprema se nova fešta, jer će Zrinjskom službeno biti uručen pehar i medalje. Pod Bijeli brijeg stiže Široki Brijeg koji je promijenio trenera i kod kojeg očito nešto ne štima, čim je od posljednjeg Rudara primio tri gola u završnici.

"Očito nešto ne štima, a očito su i sami svjesni jer su promijenili trenera. Stići će s novim trenerom, iskusnim Ivicom Barbarićem, i bit će to zahtjevan protivnik. Ali, očekujem i još jedan lijep dekor, još jednu feštu, ovaj put službenu s peharom, pa se nadam da ćemo sve uveličati još jednom pobjedom", zaključio je Jakirović u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close