Nakon pobjede nad Astanom

Jakirović: Najljepše je kada sam odlučuješ o svojoj sudbini

Nogometaši Dinama u okviru 5. kola Konferencijske lige uspjeli su konačno doći do svoje druge pobjede. Opet im je "žrtva" bila kazahstanska Astana koju su na gostovanju svladali s 2:0. Nakon utakmice, saželi su se dojmovi.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2023. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost.

Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za konačnih 2-0.

Astana je prva imala veliku priliku doći do vodstva već u 12. minuti, nakon dosuđenog kaznenog udarca zbog prekršaja Josipa Mišića na Astanovu, ali je Dinamov vratar Danijel Zagorac obranio ne pretjerano snažan udarac po sredini gola Gambijca Demba Darboea.

GOLOVI

Foto: Platforma X/TheCroatianLad / Sergej Jakirović, trener Dinama

Trener Dinama Sergej Jakirović nakon utakmice se osvrnuo na loše prvo poluvrijeme.

Dinamo je mogao gubiti, puno je bilo prostora za kontre domaće momčadi.

"Morali smo riskirati, bili su bod ispred nas, pokušali su nas iskontrirati, mi smo išli visoko. No evo, Zagi je odlično obranio", kazao je Jakirović, misleći pritom na jedanaesterag kojeg je obranio Dinamov vratar Zagorac kod rezultata 0-0.

Dodaje i sljedeće:

"Tu su bile neforsirane greške, čiste lopte koje smo gubili. Puno je tu kontri domaćina bilo. U drugom je dijelu Petar Sučić puno donio, zabili smo gol na početku, to je bilo bitno. Imali smo još situacija, Moharrami je pogodio stativu, Kaneko je postigao gol...".

Nakon 5. kola Dinamo je sada u situaciji da sam odlučuje o svojoj sudbini.

"Nema ništa ljepše nego kada odlučuješ o sebi. Pred svojom publikom moramo napraviti sve da pobijedimo i da se plasiramo u europsko proljeće", kaže trener Dinama, prenosi HRT.

Hrvatski prvak je sa šest bodova privremeno skočio na drugo mjesto u skupini, iza vodeće Viktorije Plzen.

Viktoria ima maksimalni učinak od pet pobjeda, a u petom su kolu slavili kod Ballkanija s Kosova 1-0 i tako pomogli i Dinamu.

Jedini pogodak na utakmici Ballkani - Viktoria, odigranoj na Air Albania stadionu u Tirani, zabio je Pavel Šulc u 82. minuti.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close