Preuzeo odgovornost

Jakirović: Najteži poraz u karijeri

"Puno se igrača treba zamisliti kako dalje. Istra u nedjelju? Treba vidjeti što će se dogoditi sutra", kazao je Jakirović.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2023. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamova ekspedicija ima puno razloga za gorčinu nakon poraza na Kosovu. Sergej Jakirović nije skrivao razočaranje po završetku susreta.

"Zaslužen poraz"

"Apsolutno zaslužen poraz. Nema alibija, ovo nije nivo Dinama. Ispričavam se hrvatskoj javnosti, prvenstveno našim navijačima. Ja prvi preuzimam odgovornost, htio sam najbolje. Probali smo izvući maksimum, ali Ballkani je bio puno bolji. Radili su nama ono što sam ja htio da mi radimo njima. Ovo je najteži poraz za mene u mojoj karijeri jer smo pali bez ispaljenog metka. Puno se igrača treba zamisliti kako dalje. Istra u nedjelju? Treba vidjeti što će se dogoditi sutra".

Podsjetimo, nogometaši Dinama doživjeli su neočekivani poraz u Prištini gdje je Ballkani slavio 2:0 u dvoboju 2. kola skupine C Konferencijske lige, prenosi HRT

Golove za kosovski sastav zabili su Almir Kryeziu (45) i Walid Hamidi (83).

Nakon uvjerljive domaće pobjede (5-1) nad Astanom u prvom kolu Konferencijske lige, Dinamo je na gostovanju u Prištini doživio šokantan poraz.

"Nismo bili pravi"

Modri su u Prištinu doputovali bitno oslabljeni. Sergej Jakirović je zbog ozljeda i bolesti imao velikih problema sa sastavom. Dinamu su nedostajali Bruno Petković, Dario Špikić i Stefan Ristovski zbog ozljeda, Robert Ljubičić zbog bolesti, dok Arijan Ademi nije niti prijavljen za grupnu fazu Konferencijske lige, a problema je imao i Josip Drmić.

Međutim, bez obzira na brojne izostanke, Dinamo je odigrao ispod svake razine.

Među prvima pred medije je izašao i Tibor Halilović, prenose Sportske novosti

"Teško mi je komentirati prvo poluvrijeme, u drugom sam ušao, ali znali smo da će oni biti agresivni, nije bilo iznenađenja. Nismo mogli stvoriti šanse, a gol smo dobili u najgorem trenu. U drugom poluvremenu smo izašli s inicijativom, iako je to bila jalova inicijativa, nismo bili pravi. Trebamo analizirati sve i prihvatiti svaku kritiku jer stanje nije najbolje. Bitno je pobjedom završiti ovaj ciklus prije reprezentacije i otići na pauzu, pa onda analizirati".

Kopirati
Drag cursor here to close