Treći poraz Dinama u Konferencijskoj ligi

Jakirović: Ništa ovdje nije slučajno, apsolutno ništa

"Nažalost, u dvije utakmice smo izgubili šest bodova iz dva penala koji su za mene prelako dosuđeni", rekao je nakon utakmice na pres konferenciji Sergej Jakirović.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Dinamo već dugo vremena nije izgledao toliko loše u Europi kao što je to slučaj ove sezone. U jednoj skupini koja je sve samo ne teška, u skupini gdje je Dinamo imao najbolji koeficijent.
Pored Victorije, Astane, Balkanija. Međutim Dinamo je u posljednja tri susreta upisao tri poraza, bez postignutog gola. Victoria je i drugi put slavila minimalno, opet golom iz penala. U Dinamu su posebno
ogorčeni suđenjem, ali i reakcijom VAR-a nakon nedosuđenog jedanaesterca i poništenog gola.

"Teško mi je komentirati ovako vruće glave s obzirom na to što sam vidio, a prošao sam puno toga u životu. Činjenica je da nismo imali ravnopravan tretman. Stalno šutimo i 'Nemoj ovo, nemoj ono', ali tko god se razumije u nogomet vidio je da ovo nema veze s nogometom, osobito europskim. Ništa ovdje nije slučajno, apsolutno ništa", rekao je Jakirović na press-konferenciji nakon utakmice i nastavio:

"Penal koji je protiv nas sviran... Čovjek skoči, nema loptu i ovaj pola metra iza njega udaljen. Znači, samo je cilj pogoditi glavom ili nogom nekoga u ruku i to je penal. Ti padaš, ne vidiš čovjeka uopće, nije mi to nikako jasno. S druge strane imamo situacije za nas koje se ne gledaju. Ako ono na Baturini nije penal, onda ja ne znam što jest.

Na kraju poništen gol, to nema veze s vezom. Ta linija može biti povučena kako god. Ako gledamo stražnjicu protivničkog igrača, onda Ristovski nikako ne može biti u zaleđu, kut kamere je smiješan. Što se utakmice tiče, dobro smo ušli u prvih dvadeset minuta i onda smo malo pogubili konce. Nismo mogli izaći iz pritiska i na poluvremenu smo reagirali i dobili živosti sa Sučićem i Kulenovićem. Pokušavali smo, gol je visio u zraku, a oni nam više nisu došli ni blizu. Nažalost, u dvije utakmice smo izgubili šest bodova iz dva penala koji su za mene prelako dosuđeni", rekao je nakon utakmice na pres konferenciji Sergej Jakirović. Jakirović još uvijek vjeruje kako Dinamo može proći dalje.

"Naravno da vjerujem. Bili smo svjesni da, ako se dogodi ovakav scenarij, s dvije pobjede protiv Astane i Ballkanija možemo ići dalje. Naravno, nije nikoga lako pobijediti, ali moramo to napraviti. Nije lako, ali moramo naći snage i s novim igračima u nedjelju sa svježinom i energijom odgovorimo na energiju Rijeke. Imamo dva dana, izabrat ćemo najbolje što imamo."

Kopirati
Drag cursor here to close