Stigla kazna

Intervju s Rakitićem HRT 'koštao' 100.000 kuna

Sporni prilog bio je emitiran u sklopu izvještavanja o ždrijebu UEFA-e 13. prosinca prošle godine, u emisijama Dnevnik 2 i Dnevnik 3 - rubrika Sport.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2022. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je HRT-u prekršajni nalog od 100.000 kuna zbog prikrivenog oglašavanja jedne kladionice tijekom prijenosa intervjua s nogometnim reprezentativcem Ivanom Rakitićem, a prekršajnu kaznu od 10.000 kuna zaradio je i glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

HRT-u kao nakladniku i ravnatelju Švebu kao odgovornoj osobi, kako se doznaje, ovo je prvi prekršajni nalog izrečen ove godine zbog propusta u programu te je kazna nedavno i plaćena, prenosi Hina. 

Vijeće za elektroničke medije, saznaje se, tu je odluku donijelo jednoglasno na sjednici održanoj krajem siječnja, na temelju odredbi Zakona o elektroničkim medijima.

Sporni prilog bio je emitiran u sklopu izvještavanja o ždrijebu UEFA-e 13. prosinca prošle godine, u emisijama Dnevnik 2 i Dnevnik 3 - rubrika Sport.

U VEM-u zaključuju da je HRT prekršio odredbe zakona prema kojima "audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva", kao i odredbe da u programu "nisu dopuštene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije".

Hini su s HRT-a potvrdili da je izrečena kazna već plaćena, a vodstvo nacionalnog radija i televizije poručilo je da takve propuste u programu više neće tolerirati.

Kopirati
Drag cursor here to close