La Liga

Pogodak Rakitića u gradskom derbiju; Petarda Villarreala

Nogometaši Seville pobijedili su na svom stadionu Sanchez Pizjuan gradskog suparnika Betis sa 2-1 (2-0), a vodeći pogodak za domaću momčad postigao je Ivan Rakitić.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2022. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši dokapetan hrvatske reprezentacije je u 24. minuti realizirao kazneni udarac i tako donio vodstvo Sevilli.

Bolju igru u prvom poluvremenu Sevilla je okrunila i drugim pogotkom. Domaći vratar Bono je u 41. minuti dugom loptom izbacio El Hadaddija, a marokanski napadač je iskosa s lijeve strane ušao u kazneni prostor i pogodio suprotni kut.

Munir El Hadaddi je u igru ušao u 30. minuti umjesto ozlijeđenog Argentinca Alejandra Gomeza.

Betis je bio opasniji u drugom poluvremenu, ali je uspio samo postići utješan pogodak u četvrtoj minuti sučevog dodatka. Strijelac je bio Sergio Canales koji je sjajno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara. GOLOVI

Sevilla (54) se 15. pobjedom u ovoj sezoni La Lige zadržala na šest bodova zaostatka za vodećim Real Madridom (60), dok je Betis (46) ostao na trećem mjestu sa osam bodova manje od gradskog suparnika. Četvrti je Atletico Madrid (45), piše Hina.

Nogometaši Villarreala s uvjerljivih su 5-1 (3-0) svladali Espanyol u prvoj nedjeljnoj utakmici, a četiri gola za domaću momčad postigao je 19-godišnji veznjak Yeremy Pino.

Mladi je nogometaš prvi put zatresao mrežu u 14. minuti udarcem glavom, a ostala tri postigao je nogom.

Na 2-0 je povisio u 20. minuti, a 'hat-trick' je kompletirao u 45. minuti. Već u 53. minuti postigao je i četvrti pogodak, a deveti ukupno u dresu Villarreala u ovoj i proškoj sezoni La Lige.

Bare je u 65. minuti smanjio zaostatak Espanyola, a konačnih 5-1 postavio je Dia u 86. minuti. GOLOVI

Villarreal je pobjedom došao do 42 boda te zahvaljujući boljoj gol-razlici privremeno zasjeo na peto mjesto umjesto Barcelone koja ima isti broj bodova.

Espanyol je na 13. mjestu sa 29 bodova.

U nešto kasnije odigranoj utakmici Real Sociedad svladao je Oasunu 1-0.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 



Kopirati
Drag cursor here to close