Serie A

Interu pripao "Derby d'Italia"

Aktualni talijanski nogometni prvak Inter zadržao je izglede u obranu naslova minimalnom 1-0 pobjedom na gostovanju kod Juventusa u Torinu u "Derbyju d'Italia" odigranom u sklopu 31. kola Serie A.
Sport / Nogomet | 03. 04. 2022. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je do krucijalna tri boda stigao pogotkom Calhanoglua iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Calhanoglu je pogodio s bijele točke iz drugog pokušaja nakon što je sudac Irrati napravio pravu pomutnju svojim odlukama. Naime, prvi pokušaj Calhanoglua obranio je Szczesny, no na odbijenu loptu su uz Turčina startala i trojica igrača Juventusa, a lopta se na kraju od Rabiota odbila u mrežu.

Igrači Intera počeli su slaviti pogodak samo da bi Irrati poništio pogodak i dosudio prekršaj Calhanoglua u napadu na De Lightu. No, na intervenciju VAR-a Irrati je poništio svoju odluku jer je De Ligt prerano utrčao u kazneni prostor prilikom izvođenja 11-erca te naložio ponavljanje izvođenja najstrože kazne.

Inače, i sam kazneni udarac dosuđen je na intervenciju VAR-a jer Irrati prvotno nije vidio da su i Alex Sandro i Morata startali na noge Dumfriesa u vlastitom kaznenom prostoru.

Ivan Perišić odigrao je čitav susret za Inter, dok je Edin Džeko izišao u 90. minuti, a Marcelo Brozović je na travnjaku bio do 78. minute.

Ovom pobjedom treći Inter se odvojio od četvrtog Juventusa na četiri boda razlike, sada ima 63 boda i utakmicu manje od torinskog sastava koji je spao na 59 bodova, piše Hina.

Nogometaši Napolija bodovno su se izjednačili s Milanom na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Atalante u Bergamu.

Napoli je poveo još u otvaranju utakmice kada je Insigne (14-11m) iskoristio kazneni udarac kojega je skrivio vratar Musso srušivši u svom kaznenom prostoru Mertensa. Prednost gostiju povećao je Politano (37) odlično utrčavši iza domaće obrane na ubacivanje Insignea iz slobodnog udarca.

Nadu domaćima vratio je De Roon (58) pogotkom glavom, no da tri boda otputuju u Napulj pobrinuo se Elmas (81) realiziravši protunapad i asistenciju Lozana.

U Udinama se nakon više od 15 mjeseci i dvije teške ozljede koljena na travnjake Serie A vratio Marko Rog u dresu Cagliarija, on je u 1-5 (1-2) porazu svog sastava u igru ušao u 65. minuti kada je domaći sastav već imao tri pogotka prednosti. Rog je posljednji prvenstveni nastup imao još 23. prosinca 2020. godine.

REZULTATI 31. KOLA,

Subota:

Spezia - Venezia 1-0 (Gyasi 90+4)
Lazio - Sassuolo 2-1 (Lazzari 17, Milinković-Savić 51 / Traore 90+5)
Salernitana - Torino 0-1 (Belotti 18-11m)

Nedjelja:

Fiorentina - Empoli 1-0 (Gonzalez 58)
Atalanta - Napoli 1-3 (De Roon 58 / Insigne 14-11m, Politano 37, Elmas 81)
Udinese - Cagliari 5-1 (Becao 38, Beto 45, 49, 73, Molina 59 / Joao Pedro 32)
Sampdoria - Roma 0-1 (Henrikh Mkhitaryan 27)
Juventus - Inter 0-1 (Hakan Çalhanoğlu 45+5)

Ponedjeljak:

Verona - Genoa
Milan - Bologna

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close