Serie A

Inter nadigrao Udinese, minimalna pobjeda Milana

Nogometaši Intera osamili su se na drugom mjestu ljestvice talijanskog prvenstva 3-1 domaćom pobjedom protiv Udinesea u susretu 23. kola. Pobjedu je ubilježio i gradski rival AC Milan.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je u prednost doveo Lukaku (20-11m) iz prestrogo dosuđenog kaznenog udarca nakon sudara Dumfriesa i Walacea u gostujućem kaznenom prostoru.

Vratar Udinesea Silvestri čak je i obranio prvi udarac belgijskog napadača s bijele točke, ali kako je prerano napustio gol-liniju Lukaku je dobio priliku ispraviti svoj promašaj i u tome je uspio.

Izjednačenje Udineseu donio je Slovenac Lovrić (43) koji je odličnim udarcem u završnici prvog poluvremena okrunio lijepu akciju svoje momčad te svladao sunarodnjaka Handanoviča na vratima Intera.

Pitanje pobjednika je odlučeno u 73. minuti kada su oba sastava prvo promašila "zicere" prije no što je Mhitarjan (73) odmjerenim udarcem s vrha kaznenog prostora ipak zatresao mrežu.

Nekoliko sekundi ranije Džeko je izašao sam pred Silvestrija, ali vratar Udinesea je bravuroznom intervencijom obranio njegov udarac.

Uslijedio je protunapad gostiju koji su s četvoricom igrača napali dvojicu braniča Intera, ali Success je odlučio sam završiti akciju i to učinio preslabim udarcem prema vratima. Lopta je odmah prebačena pred vrata Udinesea gdje se Mhitarjan odlično snašao.

Konačni rezultat postavio je Lautaro Martinez (89) iz protunapada u završnici dvoboja. GOLOVI

Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta za Inter, dok je Marcelo Brozović zamijenjen u 66. minuti.

Drugi Inter sada ima 47 bodova, tri više od trećeg Milana koji je ranije u subotu kao gost svladao Monzu sa 1-0 (1-0).

Gol vrijedan tri boda za Rossonere je postigao Messias (31) odličnim udarcem s 15-ak metara. Najzanimljiviji detalji OVDJE

       
Standings provided by Sofascore
 
Kopirati
Drag cursor here to close