Novo lice u dresu reprezentacije

Hadžibegić: Tahirović će igrati za BiH

Tahirović je centralni vezni koji može igrati i iza napadača. Karijeru je počeo graditi u švedskom trećeligašu Vasalundu. Prošle godine je potpisao je za Romu.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik Faruk Hadžibegić će od početka ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo na raspolaganju imati veznjaka Rome Benjamina Tahirovića. Benjamin je još jedan izdanak švedske škole nogometa, a pažnju je privukao nakon potpisivanja ugovora sa Romom.

Tahirović je centralni vezni koji može igrati i iza napadača. Karijeru je počeo graditi u švedskom trećeligašu Vasalundu. Prošle godine je potpisao je za Romu. Naravno, treba uzeti u obzir činjenicu da se radi o momku koji je 2003. godište koji naravno nema reprezentativno iskustvo.

"Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović. Nakon razgovora s porodicom, s Benjaminovim ocem i sa samim Benjaminom, odlučeno je kako će se veznjak Rome odazvati pozivu. Prezadovoljan sam kako su razgovori tekli, a posebno spremnošću porodice Tahirović da njihov sin bude dio našeg tima. Benjamin je budućnost BIH reprezentacije. Zahvalan sam i Zvjezdanu Misimoviću, koji je vodio dosadašnji dio razgovora, jer je uradio odličan posao, a zajedno ćemo nastaviti razgovore i s ostalim potencijalnim reprezentativcima", naglasio je Hadžibegić.

Kopirati
Drag cursor here to close