Serie A

Inter i Napoli neumoljivi, šestica aktualnog prvaka

U odgođenom susretu 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na gostovanju deklasirao Sassuolo sa 6-1 ostvarivši prvu pobjedu u zadnjih šest susreta u svim natjecanjima.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2024. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica se trebala igrati u siječnju, no odgođena je zbog talijanskog Superkupa na kojem je sudjelovao Napoli.

Na rasporedu je bila još jedna odgođena utakmica iz 21. kola, dvoboj Intera i Atalante.

Sassuolo je poveo u 17. minuti golom Uroša Račića, no gosti su već do poluvremena zabili tri gola, a strijelci su bili Amir Rrahmani (29) i Victor Osimhen (31, 41).

U nastavku susreta Osimhen je u 47. minuti zabio i svoj treći gol, a potom se među strijelce još dva puta upisao i Kviča Kvaratškelia (51, 75).

Golovi OVDJE

Koliko su gosti bili dominantni pokazuje i podatak od 71 posto posjeda lopte te čak 26 udaraca i 10 kornera. 

Vodeći Inter bio je također učinkovit, ali protiv znatno jačeg protivnika. Nerazzurri s uvjerljivih 4-0 svladali Atalantu.

Charles De Ketelaere doveo je goste u vodstvo u 12. minuti, no njegov gol je poništen zbog igranja rukom, no kada je Matteo Darmian zabio u 26. minuti za Inter sve je bilo po pravilima igre te je domaćin poveo.

Netom prije kraja prvog poluvremena najbolji strijelac lige Lautaro Martinez zabio je za 2:0 svoj 23 gol ove sezone.

Isti igrač je u 54. minuti mogao zabiti još jedan gol, ali je bio neprecizan s bijele točke. Srećom po Inter, odbijanac je pokupio Federico Dimarco koji je zabio za 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Davide Frattesi u 71. minuti.

Sažetak utakmice OVDJE

Inter je s ovom pobjedom došao do 69 bodova, što je čak 12 više od drugoplasiranog Juventusa, dok je Atalanta peta s 46 bodova i vodi grčevitu borbu za sudjelovanje u Ligi prvaka iduće sezone. 

     
       Tablice omogućuje Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close